Ημέρα #9 Cuvée de Réserve Blanc de Blancs Brut Champagne Grand Cru ‘Le Mesnil-sur-Oger’ N.V. – Pierre Peters

Cuvée de Réserve Blanc de Blancs Brut Champagne Grand Cru ‘Le Mesnil-sur-Oger’ N.V. – Pierre Peters

Ενέχει το κρασί την ίδια απολαυστική ευχαρίστηση όταν κάνεις μια γευστική δοκιμή και όταν το απολαμβάνεις με τους φίλους σου; Καταφανώς και όχι. Πώς θα μπορούσε άλλωστε; Συγκρίνονται τα γέλια γύρω από το τραπέζι του σαλονιού μπροστά στο τζάκι με τους μισούς καθισμένους στα χαλιά και τους υπόλοιπους στους καναπέδες με γεμάτα ποτήρια και βρώμικα γαλλικά τυριά; Σίγουρα όχι. Η σαμπάνια αυτή συντροφιά με μερικά ακόμα εμφιαλωμένα διαμάντια θα είναι πάντα συνδεδεμένη με τη στιγμή που ανοίχθηκε.


ΠαραγωγόςPierre Peters
Ποικιλιακή Σύνθεση100% Chardonnay
ΠροέλευσηΚαμπανία, Γαλλία
VintageN/V

Tasting Notes: 100% από την Καμπανία. Η συγκεκριμένη φιάλη δημιουργήθηκε από blend του τρύγου του 2018 και κρασί reserve από βαρέλια που πηγαίνουν πίσω ως το 1988. Εντυπωσιακή μύτη με αχλάδι, λεμόνι preserved, φρεσκοψημένο ψωμί, μέλι και μια σταλιά γιασεμί στο τέλος. Στο στόμα ακολουθεί το πλούσιο μπουκέτο με μήλο, βουτυράτο μπισκότο και φρέσκα αμύγδαλα. Κομψό και φινετσάτο σώμα, εντυπωσιακή μεταλλικότητα, συναρπαστικές φυσαλίδες. Μεσαία προς μακρά επίγευση και εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής. Η φιάλη είναι ακόμα νεαρή. Ας της δώσουμε δυο-τρία χρόνια. Αν αντέχουμε.

Wine Rating

🍷I love it


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.