Ημέρα #165 Θρόνος Νεμέα 2021 – Αθανασίου

Θρόνος Νεμέα 2021 – Αθανασίου

Κάποια στιγμή πρέπει να κάνουμε μια σοβαρή κουβέντα για τα δροσερά, ζουμερά, καλοκαιρινά κόκκινα κρασιά. Σε μια χώρα που έχουμε καλοκαιρία σχεδόν 6 μήνες, είναι παράλογο να μην έχουν κυρίαρχη θέση στα ποτήρια μας, στα ράφια και στις λίστες των εστιατορίων. Κρασιά για παράδειγμα όπως ο Θρόνος Νεμέα του Αθανασίου. Στο πρόσφατο μας BBQ το σερβίραμε chilled και ταίριαξε υπέροχα με τα κρέατα του τραπεζιού μας και τη χαλαρή ατμόσφαιρα.


ΠαραγωγόςΑθανασίου
Ποικιλιακή ΣύνθεσηΑγιωργίτικο
ΠροέλευσηΝεμέα
Vintage2021

Tasting Notes: Χρώμα βαθύ κόκκινο που φέρνει λίγο προς το μωβ. Στη μύτη μαύρα φρούτα, φράουλα, βιολέτα και γαρύφαλλο. Το σώμα του είναι μέτριο, με ταιριαστή οξύτητα και μαλακές τανίνες. Επίγευση μέσης διάρκειας.

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.