ΜΜ Κτήμα Σιγάλας – Μια ιστορία αγάπης

Μερικά πράγματα είναι καρμικά. Ξέρεις, σαν εκείνη την πρώτη συνάντηση ή το πρώτο τηλεφώνημα out of the blue. Και μετά όλα μπαίνουν στη θέση τους. Όλα ξαφνικά έχουν την απάντησή τους και νιώθεις μια ηρεμία ακόμα και αν γύρω σου γκρεμίζεται το σύμπαν. Για όσους δεν κατάλαβαν, μιλάω για αυτό το σπάνιο τροπικό φαινόμενο που συνηθίζουμε να αποκαλούμε έρωτα.

Έρωτα για ένα κορίτσι, έρωτα για ένα κρασί. Όχι το ίδιο ακριβώς αλλά νομίζω ότι ο παραλληλισμός θα είναι εύκολος. Το ΜΜ το γνώρισα ξαφνικά. Όταν ένα βράδυ πήγα το κορίτσι κάπου όμορφα για φαγητό για να το εντυπωσιάσω. Με το κορίτσι ήμασταν ήδη μαζί αλλά έτσι γίνεται με τους έρωτες. Θέλεις να βγάζεις το καλύτερο, θες να ζεις τις ομορφότερες στιγμές στα ομορφότερα σημεία. Βιομηχανίες ολόκληρες στηρίζονται σε αυτά τα θέλω. Σιγά μην ξέφευγα εγώ .

Στο μέρος λοιπόν, που τρώγαμε όμορφα τα δυο μας, εκείνο το βράδυ είχε μενού συνοδεία κρασιών του Κτήματος Σιγάλα, από την Σαντορίνη. Δεν ήταν τυχαία η επιλογή. Το ήξερα, το διάλεξα. Το ΜΜ, παρόλο που ο Σιγάλας είναι πάντα ψηλά στις επιλογές μου, δεν το ήξερα Αυτό που επίσης δεν ήξερα ήταν τι θα “πάθαινα” μόλις δοκίμαζα το ΜΜ. Μ από το Μαυροτράγανο και Μ από την Μανδηλαριά. Συνδυασμός γεννημένος στη Σαντορίνη με εκρηκτικό αποτέλεσμα (Σας παρακαλώ, μη σταματήσετε να διαβάζετε, δεν θα βάλω άλλο κλισέ). Όποιος έχει πιει αυτό το κρασί και δεν το έχει ερωτευτεί είναι ή ψεύτης ή άκαρδος. Δεν δέχομαι τίποτε άλλο.

Εντάξει, δεν θα είμαι τόσο απόλυτος. Αλλά σίγουρα έχουμε να κάνουμε με μια καταπληκτική επιλογή. Ένα κρασί με βαθύ κόκκινο χρώμα, νόστιμο και αρωματικό. Σαν τα χείλη του κοριτσιού -συγνώμη πάλι ξέφυγα. Από την πρώτη φορά εκείνο το βράδυ, έψαχνα ευκαιρίες και αφορμές για να το ξαναδοκιμάσω. Έτυχε (έτυχε;) κάθε φορά να το δοκιμάζω μαζί με το κορίτσι. Έτσι που πλέον νομίζω πως αν ποτέ το έπινα μόνος μου, θα ήταν πράξη σχεδόν παράνομη.

A post shared by Makis Panagopoulos (@makispan) on

Σε κάθε περίπτωση το ΜΜ δεν απογοήτευσε ούτε μία φορά. Δεν περιμένεις κάτι λιγότερο από τον Σιγάλα, αλλά αυτή η επιβεβαίωση κάθε φορά που ανοίγει μία φιάλη, έχει κάτι το καθησυχαστικό. Όταν κάποια στιγμή δημοσίευσα τον έρωτα μου – για το ΜΜ, για το κορίτσι ήταν ήδη γνωστός- με μια ανάρτηση στα Social Media, μια φίλη μου επεσήμανε το προφανές

«ΜΜ, όπως τα ονόματά σας»

Είναι γνωστό πως ο ερωτευμένος δεν βλέπει πέρα από την μύτη του. Σιγά μη διέφερα εγώ.

Όσο για το ΜΜ, δεν θα είμαι αμερόληπτος. Είναι το αγαπημένο μου κρασί. Τυχαίο; Μάλλον καρμικό.