Βασάλτης – Αηδάνι – Limited Bottling – 2017

-Δώσε μου μια διεύθυνση, θέλω να σου στείλω ένα κρασί.

Αυτή είναι μια πρόταση, που όταν τη διαβάζει στο inbox του ένας wine blogger (για μένα μιλάω φυσικά) νιώθει την γεύση της αναγνώρισης στο στόμα του. Και αυτή τη φορά η γεύση αυτή είχε κάτι από την αλμύρα της Σαντορίνης.

Η σχέση μου με τον Βασάλτη ξεκινά από τις πρώτες μέρες της ύπαρξης του. Πριν ακόμη να μπορεί κανείς να βρει την Σαντορίνη του οινοποιείου σε λίστες, είχα την τύχη να πέσω σε μια δοκιμή της, πού αλλού, στο Ετερόκλητο. Εκεί ένα  βράδυ η Ορτέστα είχε μπροστά της μία φιάλη δείγμα και είχε την καλή διάθεση να ζητήσει και τη δική μας άποψη. Όπως λένε οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι “the rest is history”. Μια σχέση έρωτα γεννήθηκε αμέσως και έκτοτε έχω εύκαιρη την απάντηση στο ερώτημα “αγαπημένη Σαντορίνη;”.

Επέστρεψα στο γραφείο από τις καλοκαιρινές διακοπές την Δευτέρα 13 Αυγούστου. Εύκολο δε το λες. Ωστόσο το δέμα που με περίμενε έκανε την επιστροφή κάπως ανεκτή. Όταν το πήρα στα χέρια μου, περίμενα μια Σαντορίνη, κλασική και αγαπημένη. Surprise! Είχα στα χέρια μου μια συλλεκτική φιάλη Αηδάνι. Μία από τις μόλις 1000, που έχουν εμφιαλωθεί.

Βασάλτης - Αϊδάνι 2017

Φιάλη 648 από 1000!

Άποψη για την γεύση και το άρωμα του κρασιού δεν έχω ακόμα. Σκοπεύω όμως να επανέλθω σύντομα μετά από δοκιμή. Μια δοκιμή που όσο ο καιρός είναι καλοκαιρινός θα γίνει ιδανικά με θέα θάλασσα και το κορίτσι μου που αγαπά τον Βασάλτη εξίσου με εμένα (#diplis). Ίσως και την Ορτέστα. Έχει κερδίσει δικαιωματικά την θέση της σε αυτή τη σχέση!

Disclaimer: Οι παρακάτω σημειώσεις δοκιμής μου παραχωρήθηκαν από το οινοποιείο.

Αηδάνι 2017 – Βασάλτης

  • Περιοχή : Σαντορίνη
  • Ποικιλία: 100% Αηδάνι
  • Tasting Notes: Φλοράλ και φρουτώδη αρώματα (γιασεμί, άνθος πορτοκαλιάς, μπανάνα, πεπόνι, αχλάδι) στη μύτη με μερικές φυτικές νότες. Στο στόμα διαθέτει εμφανή αλμυρότητα, χαμηλή οξύτητα και μεσαίο προς γεμάτο σώμα με δροσερή επίγευση.

ΥΓ. Όταν ρώτησα την Φαίη από τον Βασάλτη αν πρόκειται για προωθητική ενέργεια και έχει κάποιο δελτίο τύπου η απάντηση της ήταν αποστομωτική.

Έχω και Instagram, πέρνα μια βόλτα!

View this post on Instagram

 

A post shared by Makis Panagopoulos (@makispan) on