Ημέρα #147 Arisco 2015 – Quinta de Tourais

Arisco – Quinta de Tourais

Ποτέ μη συναντάς τους ήρωες της νιότης σου. Ή και όχι. Vol. 5

Όταν βρίσκεσαι σε ένα μικροσκοπικό ταβερνάκι με 5 ή 6 τραπέζια, την Tasca da Quinta στο Peso da Régua, στην είσοδο της υπέροχης κοιλάδας του Douro στην Πορτογαλία και ο νεαρός αλλά σούπερ παθιασμένος ιδιοκτήτης Guillermo σου λέει ότι πρέπει να δοκιμάσεις αυτή τη συγκεκριμένη φιάλη, τι κάνεις; Ρωτάτε αν συμφωνήσαμε; Η απάντηση είναι ναι. Να τον προσβάλλεις τον άνθρωπο; Ήπιαμε με δισταγμό την πρώτη γουλιά και άνοιξαν οι ουρανοί και τα χερουβείμ και τα σεραφείμ τραγουδούσαν από τον παράδεισο θριαμβευτικούς ύμνους. Ρωτάτε αν επισκεφθήκαμε το μικρό οινοποιείο την επόμενη μέρα; Η απάντηση είναι ναι. Φυσικά και σταματήσαμε, κάναμε δοκιμή και πήραμε άλλη μια φιάλη για το σπίτι. Ρωτάτε αν την ήπιαμε έκτοτε; Η απάντηση είναι ναι. Χωρίς δεύτερη σκέψη. Μα ερωτήσεις είναι αυτές που κάνετε;

Ποτέ μη συναντάς τους ήρωες της νιότης σου. Ή και όχι.


ΠαραγωγόςQuinta de Tourais
Ποικιλιακή ΣύνθεσηΠολυποικιλιακό
ΠροέλευσηDouro, Πορτογαλία
Vintage2015

Tasting Notes: Ένα πολυποικιλιακό κόκκινο από 24, 32 ή 48 ποικιλίες, κανείς δεν ξέρει. Συνηθίζεται αυτό στο Douro. Η μύτη του ερεθιστική, μαύρα φρούτα ώριμα αλλά όχι μαρμελαδένια, ελάχιστα ανθική με ένα ίχνος γλυκόριζας. Στο στόμα μούρα, κεράσια και μύρτιλλα με συνοδεία μπαχάρια, καφέ και καπνό σε άριστη ισορροπία. Οι τανίνες παρούσες αλλά όχι κουραστικές, η οξύτητα εμφανής και το σύνολο εντυπωσιακό και πολύπλοκο με μακρά επίγευση.

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.