Ημέρα #166 Passion 2021 – Οικογένεια Τζήκα

Passion 2021 – Οικογένεια Τζήκα

-Εσείς μπορείτε να το πείτε ροζέ, εμείς εδώ το λέμε ανοιχτό κόκκινο.

Κάπως έτσι ο πληθωρικός Γιάννης Τζήκας εξαφάνισε κάθε τελευταία υπόνοια που μπορεί να μας είχε απομείνει. Δεν είναι ο τυπικός οινοποιός που κυνηγάει τη τάση της αγοράς. Το ροζέ του, το έβγαλε γιατί ακολούθησε τις πρακτικές των παλαιών αμπελουργών – οινοποιών της περιοχής του, όχι γιατί το κοινό ζητά ροζέ κρασιά. Άλλωστε τι κοινό έχει αυτό το κοκκινέλι με τα ροζέ τύπου Προβηγκίας; Μάλλον όσο και ο Γιάννης με τους Γάλλους συναδέλφους του. Δηλαδή πολλά. Μπορεί το χρώμα του να είναι βαθύ, αλλά το Passion είναι ένα απολαυστικό, γαστρονομικό ροζέ, με ευχάριστη οξύτητα και πολύπλοκη γεύση. Όπως ακριβώς δηλαδή και τα κορυφαία και περιζήτητα ροζέ της Cote d’Azur. Μόνο μη ρωτήσεις ποιες είναι οι ποικιλίες που χρησιμοποιεί για το κρασί γιατί τότε θα βρεθείς πάλι στο μηδέν και θα προσπαθείς να συγκρίνεις τον Γιάννη και τα κρασιά του με κάτι που αναγνωρίζεις. Αδύνατον. Περίπλοκη περίπτωση όσο και οι ποικιλίες του αμπελώνα του.

-Το αμπέλι το είχαν φυτέψει οι παλιοί. Τότε βάζανε διάφορες ποικιλίες ανάμεικτες και τις οινοποιούσαν όλες μαζί. Το κρασί αυτό μπορεί να έχει και πάνω από 10 ποικιλίες.


ΠαραγωγόςΤζήκας
Ποικιλιακή ΣύνθεσηΠολυποικιλιακό
ΠροέλευσηΧαλκιδική
Vintage2021

Tasting Notes: Χρώμα βαθύ ροζ, ανοιχτό κόκκινο, φούξια, διαλέγεις και παίρνεις. Στη μύτη φράουλα, ροδάκινο και μεσογειακά βότανα. Το σώμα του είναι medium+, η οξύτητα του τραγανή και ισορροπημένη. Μεσαία επίγευση.

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.