Ημέρα #167 Κτήμα Φουντή 2013

Κτήμα Φουντή 2013

Όταν ο φίλος σου διαλέγει μια δική του αγαπημένη φιάλη, που παλαιώνει χρόνια για να βγει στην κατάλληλη στιγμή, ώστε να ανοιχθεί σε μια μεγαλειώδη βραδιά BBQ που οργανώνεται μέσα σε μια μέρα στο εξοχικό, ξέρεις ότι είναι σπουδαίος φίλος, εκτός από φοβερός συλλέκτης. Η βραδιά με ‘προϊστάμενο’ επί της ψησταριάς κατέχοντα υψηλότατες μαγειρικές περγαμηνές εξελίχθηκε σε θρίαμβο για όλους εμάς τους τυχερούς παρισταμένους. Η φιάλη του κτήματος Φουντή του 2013 έκλεψε την παράσταση ανάμεσα σε πολύ αξιόλογα ελληνικά κρασιά. Σ’ ευχαριστούμε πολύ, Βαγγέλη! Είχες δίκιο για το υποδειγματικό ξινόμαυρο.


ΠαραγωγόςΦουντής
Ποικιλιακή ΣύνθεσηΞινόμαυρο
ΠροέλευσηΝάουσα
Vintage2013

Tasting Notes: Κόκκινο-ρουμπινί χρώμα με γκρενά αποχρώσεις, 100% ξινόμαυρο. Στη μύτη μια υπέροχη κόκκινη δέσμη φρούτων και τομάτας, που συνοδεύεται από μπαχάρια και μια ελαφριά ανθική επένδυση. Στο στόμα δε δείχνει καμία διάθεση γήρατος, με προεξάρχοντα τα κεράσια, την τομάτα, την ελιά και το πιπέρι. Σώμα μέτριο, τανίνες ζωηρές και οξύτητα ζωντανή που δημιουργούν έναν φοβερά κομψό συνδυασμό. Επίγευση μακρά και αξέχαστη.

Wine Rating

? ? Oh, Wow!


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.