Ημέρα #248 Les Jardins Riesling 2017 – Domaine Ostertag

Les Jardins Riesling 2017 – Domaine Ostertag

Το πλοίο από τον Πειραιά έφτανε στη Μήλο στις 10.30 το βράδυ. Αυτό, σε λόγια διακοπών μεταφράζεται σε μια χαμένη βραδιά στο νησί. Μέχρι να πας στο δωμάτιο, να ξεφορτώσεις το αυτοκίνητο, να κάνεις ένα ντους να φύγει το καράβι από πάνω σου, έχει πιάσει σχεδόν μεσάνυχτα. Πολύ αργά για να βγεις για φαγητό, πολύ νωρίς για να κοιμηθείς για βράδυ διακοπών. Η λύση προφανής. Τυράκια, αλλαντικά και φυσικά ένα κρασί που βγήκε από το μαγικό βαλιτσάκι του Sport Billy (aka το φορητό ψυγείο μας). Η ώρα δε χωράει πειραματισμούς. Είναι στιγμή για μια σίγουρη επιλογή. Είναι στιγμή να ξεκινήσουν οι διακοπές με μια έκρηξη απόλαυσης.


ΠαραγωγόςDomaine Ostertag
Ποικιλιακή ΣύνθεσηRiesling
ΠροέλευσηΑλσατία, Γαλλία
Vintage2017

Tasting Notes:

  • -Ήτανε Riesling κύριε Πάνο μου;
  • -Ο ορισμός του Riesling κυρία μου

Λαμπερό κίτρινο χρώμα, με αρώματα ροδάκινου, βερίκοκου και λεμονιού, ενώ υπάρχουν και νότες πετρόλ. Το σώμα του είναι μέσο, η οξύτητα του τραγανή και υψηλή, αρκετή για να καλύψει τα ελάχιστα υπολειμματικά ζάχαρα.  Η επίγευση του μακρά γεμάτη μέλι και κερήθρα.

Wine Rating

🍷I love it


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.