Ημέρα #269 Todos 2015 – Jonata

Todos 2015 – Jonata

Όταν ένα βράδυ υπολογίζεις να αφεθείς στη σαγήνη ενός αμερικάνικου Pinot Noir και αντ’ αυτού βρίσκεσαι από καθαρό λάθος/αβλεψία/τύχη μπροστά σε ένα πολυποικιλιακό -όσο δεν πάει- καλιφορνέζικο κόκκινο κρασί, το οποίο δίνει μαθήματα συνδυασμών και κομψότητας, παραδίνεσαι στα θέλγητρά του. Μοιάζει ο Ροδανός να συναντά την Τοσκάνη και το Bordeaux σε μια πρωτοφανή συνεύρεση γεύσεων, αρωμάτων και αισθήσεων στην ηλιόλουστη κοιλάδα της Santa Ynez στην Καλιφόρνια. Η Αμερική δε σταματά να με συναρπάζει. Η απόφαση ήταν ομόφωνη. Hip-hip-hooray.


ΠαραγωγόςJonata
Ποικιλιακή Σύνθεση56% Syrah, 14% Cabernet Franc, 10% Petit Verdot, 10% Sangiovese, 7% Petite Sirah, 2% Cabernet Sauvignon, 1% Viognier
ΠροέλευσηCalifornia, ΗΠΑ
Vintage2015

Tasting Notes: Βαθύ κόκκινο κρασί, από Syrah, Cabernet Franc, Petit Verdot, Sangiovese, Petite Sirah, Cabernet Sauvignon, Viognier. Todos σημαίνει όλοι στα ισπανικά. Όλες αυτές οι σπουδαίες ποικιλίες που έδωσαν ένα απείρως γενναιόδωρο αποτέλεσμα. Ένα υπέροχο κόκκινο χάος. Στη μύτη βγαίνουν μπροστά τα μαύρα φρούτα, με το κεράσι να κερδίζει, αλλά συνοδεύονται από σοκολάτα, πιπέρι και βιολέτα. Στο στόμα τα φρούτα είναι ζουμερά και ώριμα, σχεδόν γλυκά και ταιριάζουν υπέροχα με τα μπαχάρια (κανέλα και πιπέρι και μοσχοκάρυδο), τη γλυκόριζα, τη σοκολάτα και τον ωραίο κομψό καπνό. Ζουμερό σώμα, μέτριο προς γεμάτο, ζωηρές αλλά όχι στεγνές τανίνες και οξύτητα ισορροπημένη, πολύπλοκο και ιντριγκαδόρικο.

Wine Rating

🍷🍷 Oh, Wow!


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.