Ημέρα #270 Brèze Condrieu 2019 – Louis Chèze

Brèze Condrieu 2019 – Louis Chèze

Έχω ένα φίλο, είναι απ’ το Σύνταγμα, δεν τον ξέρεις. Ο φίλος αυτός γνωρίζει αρκετά από κρασί. Πως είμαστε εμείς #NotAnExpertGr, ε, εκείνος είναι ακριβώς το αντίθετο. Με τον φίλο αυτό, ένα κρύο βράδυ -πολύ κρύο βράδυ- του περασμένου χειμώνα, δώσαμε ραντεβού για φαγητό. Πήραμε τα κορίτσια μας, συναντηθήκαμε και αφού και το βράδυ θα ήταν τόσο παγερό, είπαμε να μη κάνουμε προετοιμασίες μεγάλες για τα κρασιά της βραδιάς. Θα φάμε ελαφρά, θα δοκιμάσουμε 1-2 φιάλες και θα πάμε στα σπίτια μας. #Not. Μία φιάλη όμως, πολύ ξεχωριστή, που ταξίδεψε από το Condrieu μέχρι την Αθήνα στη βαλίτσα μας, βρήκε το δρόμο για το τραπέζι αυτό. Άλλωστε, γι’ αυτή την παρέα έκανε το ταξίδι. Εφτά (7) φιάλες αργότερα, δόθηκε απάντηση στο ερώτημα “μπορεί ένα viognier να επισκιάσει ρωμαλέα ερυθρά και μερικά από τα κορυφαία Ασύρτικα της Ελλάδας;”. Μπορεί.


ΠαραγωγόςLouis Chèze
Ποικιλιακή ΣύνθεσηViognier
ΠροέλευσηCondrieu, Γαλλία
Vintage2019

Tasting Notes: Το χρώμα του κρασιού ήταν χρυσαφί και κρυστάλλινο. Στη μύτη, πολύπλοκα αρώματα μελιού, βερίκοκου και μεσογειακών μυρωδικών. Το σώμα του γεμάτο, με μέτρια οξύτητα και μια κρεμώδη υφή. Η επίγευση του ατελείωτη. Ένα σπουδαίο κρασί.

Wine Rating

🍷🍷🍷 Life Changing


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.