Ημέρα #89 Chinon les Barnabes 2017 – Domaine Olga Raffault

Chinon les Barnabes 2017 – Domaine Olga Raffault

Τα παλιά χρόνια, δηλαδή προ κόβιντ, όταν ακόμα όλα γίνονταν από κοντά και όχι online, η φίλη μου, η Εύα Μαρκάκη DipWSET, σε μια επίσκεψη για κουβέντα και εμπλουτισμό της συλλογής μας στα headquarters της Botilia.gr μου συνέστησε πρώτη το Chinon Les Barnabes. Και έκτοτε υπάρχει πάντα μια φιάλη στο σπίτι μας. Για ώρα ανάγκης. Ποια ανάγκη είναι αυτή; Η ανάγκη για την εύκολη, γρήγορη και ανέφελη επιλογή ενός πολύ νόστιμου κρασιού, που καταφέρνει πάντα, μα πάντα να με κάνει χαρούμενη και να επιβεβαιώνει την αδυναμία που του έχω. Πόσο σπουδαίο να επιστρέφεις σε μια φιάλη ξανά και ξανά χωρίς δισταγμό! Σ’ ευχαριστώ, Εύα!


ΠαραγωγόςOlga Raffault
Ποικιλιακή Σύνθεση100% Cabernet Franc
ΠροέλευσηChinon, Γαλλία
Vintage2017

Tasting Notes: Ένα μονοποικιλιακό Cabernet Franc από το οινοποιείο Olga Raffault στο Chinon του Λίγηρα. Εντυπωσιακή μύτη με τα κεράσια να χαριεντίζονται με τη χαρακτηριστική πράσινη πιπεριά και τη διακριτική παρουσία της βιολέτας πίσω πίσω. Στο στόμα το ζουμερό κεράσι, τα φρέσκα, τραγανά και ξινούτσικα σμέουρα, ο καπνός, η γλυκόριζα και το δέρμα δημιουργούν έναν υπέροχο συνδυασμό. Μέτριο μα τόσο κομψό σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και μέτρια επίγευση. Ένα κρασί που καταναλώνεται φρέσκο και νεαρό χωρίς δεύτερη σκέψη αλλά αν φυλάξεις μια φιάλη όπως αυτή για 3-4 χρόνια σε αποζημιώνει.

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.