Ημέρα #90 Ρίζες 2 2018

Ρίζες 2 2018

Υπάρχουν μερικά μέρη που ξέρεις ότι θα πας, θα ξαναπάς και πάντα θα ψάχνεις λόγο να επιστρέψεις ξανά και ξανά. Για μένα ένας τέτοιος τόπος είναι τα Χανιά. Μια πόλη με την οποία δεν με ένωνε κάποιος δεσμός. Μέχρι που απροσδόκητα σχεδόν οι δεσμοί που δημιουργήθηκαν είναι πλέον άρρηκτοι. Φίλοι καλοί και αγαπημένοι. Φίλοι στενοί, ακόμα και δεν τους βλέπεις όσο συχνά θες. Φίλοι τέτοιοι που με χαρά μοιράζεσαι μαζί τους ένα κρασί αντάξιο της βραδιάς της συνάντησής σας. Ένα κρασί που συνδέει τις δύο μεγάλες μου νησιωτικές αγάπες, όσο δυνατά συνδέομαι και εγώ με τους αγαπημένους μου φίλους. Ρίζες 2. Κρήτη και Σαντορίνη. Ηλιάνα Μαλίχιν και Σπύρος Χρυσός. Βιδιανό και Ασύρτικο. Ψηλορείτης και Λούρος. Δε νομίζω πως χρειάζεται άλλη περιγραφή.


ΠαραγωγόςΡίζες 2
Ποικιλιακή Σύνθεση70% Βιδιανό – 30% Ασύρτικο
ΠροέλευσηΚρήτη – Σαντορίνη
Vintage2018

Tasting Notes: Το χρώμα του είναι χρυσό. Στη μύτη έρχονται αμέσως εσπεριδοειδή, κηρήθρα και διακριτικές ανθικές νότες. Το σώμα του είναι γεμάτο, προϊόν της παραμονής του στις οινολάσπες για σεβαστό χρονικό διάστημα. Όσο για την οξύτητα, δε ξέρω αν με διαβάσατε νωρίτερα.

Βιδιανό + Ασύρτικο = Δυναμική οξύτητα. Επίγευση πολύ, πολύ μακρά.

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.