Ημέρα #89 Granit 30 Cornas 2017 – Vincent Paris

Granit 30 Cornas 2017 – Vincent Paris

Δε το ξέρετε αλλά έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στο Cornas. Το μικρό χωριό αυτό του Βόριου Ροδανού δεν έχει την αίγλη του Hermitage, αλλά πολλές φορές έχει τη χάρη. Και όταν λέμε χάρη, μη φανταστείς κάτι σαν τη χάρη μιας μπαλαρίνας. Μάλλον σαν τη Χάρη του Μοχάμεντ Αλί. Float like a butterfly, sting like a bee. Γιατί ένα σωστό, πρόστυχο Cornas, δε θα σου δώσει απλά ένα κροσέ. Θα σε στριμώξει στα σχοινιά και θα σε φορτώσει. Με την καλή έννοια φυσικά. Τόσο που δε θα βλέπεις την ώρα να μπεις ξανά στο ρινγκ. Οκ, στο ποτήρι εννοούσα. Και για να μην υπάρχουν απορίες, το Granit 30 είναι από αυτά, τα αυθεντικά Cornas.


ΠαραγωγόςVincent Paris
Ποικιλιακή Σύνθεση100% Syrah
ΠροέλευσηCornas, Γαλλία
Vintage2017

Tasting Notes: Σκούρο, σχεδόν μαύρο χρώμα. Στη μύτη μαύρα μούρα, πιπέρια, καπνός και μπέικον. Το σώμα του γεμάτο με ήπια οξύτητα και μαλακές τανίνες. Μακρά επίγευση.

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.