Ημέρα #88 Laborum Single Vineyard Nuevos Suelos 2019 – Bodega El Porvenir de Cafayate

Laborum Single Vineyard Nuevos Suelos 2019 – Bodega El Porvenir de Cafayate

Η Αργεντινή ήταν και παραμένει ένας ονειρεμένος προορισμός. Η εξερεύνηση σε βάθος της ποικιλίας του malbec, που βρήκε εκεί -μετά τη Γαλλία- τη δεύτερή του πατρίδα και καλοβολεύτηκε, είναι σίγουρα μια πρό(σ)κληση για τον παθιασμένο οινόφιλο και οινοτουρίστα. Εκείνον τον τρελό που θα φθάσει στην άλλη άκρη του κόσμου για να δοκιμάσει κρασιά στον τόπο τους. Και οι περίφημες αργεντίνικες μπριζόλες λειτουργούν ως μέγιστος πειρασμός επίσης. Ποιος θα το αρνηθεί; Εγώ σίγουρα όχι. Άρα κάνουμε όνειρα για τους μελλοντικούς προορισμούς δοκιμάζοντας απίθανα κρασιά, όπως αυτό το Single Vineyard Malbec από την κοιλάδα Cafayate στη Salta, ένα οροπέδιο όπου βρίσκονται οι ψηλότεροι αμπελώνες στον κόσμο!


ΠαραγωγόςBodega El Porvenir de Cafayate
Ποικιλιακή Σύνθεση100% Malbec
ΠροέλευσηSalta, Αργεντινή
Vintage2019

Tasting Notes: Ένα μονοποικιλιακό βαθύ ρουμπινί malbec με πορφυρές ανταύγειες. Στη μύτη μια πλούσια συνάθροιση βατόμουρου, μύρτιλλου και πιπεριού με τις βοτανικές νότες της λεβάντας και τη βανίλια στο κλείσιμο. Στο στόμα τα μαύρα φρούτα, τα μπαχάρια, το πιπέρι, ο καπνός, η σοκολάτα κι ο καφές κάνουν πάρτυ. Γεμάτο (μεσαίο plus) σώμα με σοβαρό φρούτο, βελούδινες ταννίνες, υπέροχη αρμονία, στιβαρή δομή και μακρά επίγευση. Έχει ωριμάσει σε δρύινα βαρέλια για 12-14 μήνες και μπορεί να ξεχαστεί στο συντηρητή σας για πολλά χρόνια.

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.