Ημέρα #98 Idylle d’Achinos 2021- La Tour Melas

Idylle d’Achinos 2021- La Tour Melas

Η διαδρομή είναι μαγευτική. Ξεκινάς από το Saint-Tropez, συνεχίζεις παραλιακά, περνάς τη Frejus, και λίγο πριν φτάσεις στις Κάννες, συναντάς τον Αχινό Φθιώτιδας. Τι; Όχι; Δε μπορεί. Δε γίνεται μια κορυφαία Προβηγκία να έχει πατρίδα της τις ταπεινές πλαγιές της Ρούμελης. Το έχετε πιεί το κρασί; Μιλάμε σίγουρα για ένα κρασί φτιαγμένο ανάμεσα στα λιβάδια με τις λεβάντες. Αφού μιλά Γαλλικά. Ορκίζομαι πως το είδα να συχνάζει στο Senequier. Ναι, ναι. Έχω δίκαιο. Μην ακούτε για Αχινό. Αυτά είναι τρικ του μάρκετινγκ. 


ΠαραγωγόςLa Tour Melas
Ποικιλιακή ΣύνθεσηGrenache, Syrah, Αγιωργίτικο
ΠροέλευσηΑχινός, Φθιώτιδα
Vintage2021

Tasting Notes: Το χρώμα του είναι απαλό σομόν. Στη μύτη ροδάκινο, φράουλα και μια ιδέα από μπριός. Το σώμα του, αρκετά γεμάτο για ροζέ κρασί, η οξύτητα τραγανή και η ισορροπία της με τη βουτυράτη αίσθηση του κρασιού είναι υποδειγματική. Η επίγευση του μακρά και χαρακτηριστική.

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.