Ημέρα #97 Λημνιό Ροζέ – Οινοποιείο Γκιρλέμη

Λημνιό Ροζέ – Οινοποιείο Γκιρλέμη

Εσύ έχεις επίσημο κρασί γενεθλίων; Εγώ έχω. Ένα κρασί ροζέ κατάλληλο για την ημέρα αυτή. Πάντα σε φιάλη magnum. Την γνωριμία μου με την ξεχωριστή αυτή φιάλη την έχω περιγράψει εδώ και χρόνια. Το λαμπερό χρώμα του και η εντυπωσιακή του εξωτερική εμφάνιση χτύπησαν μια ευαίσθητη χορδή. Η πρώτη δοκιμή στο Ετερόκλητο -πού αλλού;- ήταν απλά η αρχή ενός ταξιδιού. Χωρίς να γίνει προγραμματισμένα, σχεδόν καρμικά, δεν έλλειψε ποτέ από το εορταστικό τραπέζι των γενεθλίων μου. Και δε με πρόδωσε ποτέ.


ΠαραγωγόςΟινοποιείο Οικογένειας Γκιρλέμη
Ποικιλιακή Σύνθεση100% Λημνιό
ΠροέλευσηΔομοκός
Vintage2020

Tasting Notes: Το χρώμα του είναι απαλό τριανταφυλλί. Στη μύτη αρώματα τριαντάφυλλου, ροδάκινου και μια ιδέα λεμονιού. Στο στόμα τραγανό με έντονη αλλά ευχάριστη οξύτητα και μια ιδέα μεταλλικότητας. Μέτριας διάρκειας επίγευση.

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.