Γκιρλέμης – Λημνιό Ροζέ

Δεν είμαι λάτρης των magnum φιαλών. Προτιμώ να ανοίξω δύο διαφορετικά κρασιά, έτσι για την χαρά της δοκιμής. Στην περίπτωση αυτού του ροζέ όμως τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Στην πρώτη μου επαφή με την εντυπωσιακή φιάλη του 1,5Lt μπορώ να πω πως παραξενεύτηκα. Δεν είναι άλλωστε συνήθης πρακτική στα Ελληνικά ροζέ. Μετά από την δοκιμή όμως δηλώνω πως δεν καταλαβαίνω τον λόγο για τον οποίο η οικογένεια Γκιρλέμη αποφάσισε να εμφιαλώσει το ροζέ της και σε κανονικές φιάλες 0,75Lt. Είναι προφανές πως αυτό το κρασί είναι φτιαγμένο αποκλειστικά για magnums!

Για όσους δεν θυμούνται να επαναλάβω πως περνώ την ροζέ φάση μου. Ακόμα περισσότερο νομίζω πως απολαμβάνω τα ροζέ τύπου Προβηγκίας τα οποία, όσο και αν έχουν χαρακτηριστεί μόδα, δύσκολα κάποιος θα πει πως δεν είναι fun to drink. Ειδικά όσα έρχονται με τραγανές οξύτητες και εμφανή μεταλλικότητα, είναι σίγουρα κρασιά που προσωπικά θα εκτιμήσω και κάποια από αυτά θα τα αγαπήσω κιόλας.

Το ροζέ του Γκιρλέμη μπαίνει σε αυτή τη κατηγορία. Η πρώτη μου επαφή μαζί του ήταν, πού αλλού, στο Instagram. Το λαμπερό χρώμα του και η εντυπωσιακή του φιάλη χτύπησαν στην ευαίσθητη χορδή του marketeer. Ένα κρασί από ένα οινοποιείο το οποίο δεν είχα ξανακούσει καν, έκανε παραπάνω από αισθητή την παρουσία του στο αγαπημένο μου Μέσο. Έπρεπε να το δοκιμάσω άμεσα. Πολύ σύντομα, wait for it… ένα βράδυ στο Ετερόκλητο (πού αλλού), βρέθηκα μπροστά σε μία φιάλη!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Makis Panagopoulos (@makispan) on

Υπάρχει ένας τύπος φόβου που νιώθεις πριν δοκιμάσεις/επισκεφτείς/βιώσεις κάτι που έχεις τοποθετήσει στο μυαλό σου αρκετά ψηλά. Αυτός ο φόβος δεν επαληθεύτηκε στην πρώτη δοκιμή του κρασιού αυτού. Ούτε στην δεύτερη. Ούτε σε καμία από όσες ακολούθησαν μέσα στο καλοκαίρι, και δεν ήταν λίγες. Μονοποικιλιακό Λημνιό, με σοβαρή οξύτητα, δροσερό άρωμα και ικανοποιητική επίγευση. Προσωπικά το απολαμβάνω αντί ποτού ή απεριτίφ αλλά στέκεται επάξιος συνοδός μίας πιατέλας τυριών ή δίπλα σε ένα μια πάστα ή ένα ριζότο.

Μπορώ με την γνώση του expert (pun intended) να πω πως στο μέλλον, όλο και πιο συχνά, θα γνωρίζουμε νέα κρασιά μέσα από τα Social Media. Αυτό που δεν μπορώ να προβλέψω είναι σε πόσα από αυτά θα μπορούσα να δώσω ένα τίτλο αντίστοιχο του Λημνιού του Γκιρλέμη, που για μένα είναι το κρασί του καλοκαιριού για το 2018.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Makis Panagopoulos (@makispan) on