Bientôt – Θεσσαλονίκη

Μερικές φορές αναρωτιέμαι -φαντάζομαι κι εσύ- όταν γράφεις μόνο για το κρασί, το φαγητό, τα ταξίδια και όλους τους πιθανούς συνδυασμούς μεταξύ των προαναφερθέντων τριών θεμάτων, ποιες καινούριες συγκινήσεις μπορείς να προσφέρεις στους φίλους που σε διαβάζουν ή ποιες καινούριες συγκινήσεις μπορεί να προσφέρει το άθλημα αυτό σε σένα. Μην τυχόν και γελάσεις με το ‘άθλημα’. Ξέρεις τι προετοιμασία χρειάζεται;

Κι έρχεται μια εξαιρετική συγκυρία (ή μήπως η ζωή η ίδια, όπως θα έγραφε η Jane Austen και η Barbara Cartland μαζί) για να σου επιβεβαιώσει την ύπαρξη θαυμάτων επί γης σε μια βραδιά. Η οποία θα εξελιχθεί σε πολλές ακόμα κάθε φορά που θα βρισκόμαστε στη Θεσσαλονίκη. Γιατί εκεί έγινε το έγκλημα. Και περί εγκλήματος πρόκειται μιας και σφαγιάστηκαν πολλές αθώες φιάλες εκείνη την πρώτη βραδιά.

Δυο αγαπημένοι μας φίλοι, η Βασιλική και ο Θάνος είχαν προμελετήσει τα πάντα και μας προσκάλεσαν ένα βράδυ στο σημείο που συντελέστηκαν όλα. Στο Bientot.

Η ιδιοκτήτριά του, η Μαρία μας προϋπάντησε ζεστά μιας και φθάσαμε πρώτοι οι άμαθοι. Εντυπωσιαστήκαμε από τον υπέροχα εκλεπτυσμένο και ζεστό χώρο και το ίδιο συνέβη και με την ίδια τη Μαρία, που είναι ο ιθύνων νους πίσω από την ιδέα του Bientot και την πραγματοποίησή του ως κάβα επιλεγμένων κρασιών από την Ελλάδα και τον κόσμο στο κέντρο της πόλης. Μέσα σε λίγα λεπτά και πριν καλά καλά καταφθάσουν οι φίλοι μας (και οι φίλοι τους) είχαμε ήδη κουβεντιάσει τα πάντα οι τρεις μας. Και τώρα θα αναρωτηθείτε ξανά; Μα καλά, μήπως υπερβάλλεις; Και σας διαβεβαιώνω πως όχι. Γιατί αυτό είναι το κρασί. Φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Ειδικά εκείνους που το αγαπούν με πάθος.

Μια άψογη βραδιά οινογνωσίας είχαν οργανώσει με προσοχή και φροντίδα α. για να ευχαριστήσουν τους bloggers της καρδιάς τους, β. για να μας συστήσουν το Bientot και τη Μαρία, γ. για να δοκιμάσουμε όλοι μαζί όσο το δυνατόν περισσότερες  καλύτερες φιάλες.  Η απάντηση είναι όλα τα προηγούμενα. Όταν μαζευτήκαμε και οι 10 και σφίξαμε τα χέρια όσοι εξ ημών δε γνωριζόμασταν, καθήσαμε στην εξαιρετικά στυλάτη τραπεζαρία όπου η πληθώρα ποτηριών στη θέση του καθενός και οι πιατέλες με τα τυριά και τα αλλαντικά μας προετοίμασαν οπτικά για μια μεγάλη βραδιά. Και ήταν. Μεγαλειώδης για την ακρίβεια.

Η Μαρία έμεινε κοντά μας όλη τη βραδιά γεμίζοντας τα ποτήρια μας αλλά και το μυαλό μας με γνώση και ιστορίες για την κάθε φιάλη. Δοκιμάσαμε 6 κρασιά εκ των οποίων κάποια με ενθουσίασαν και κάποια δε με κέρδισαν. Ξεχωρίζω το Νυχτέρι 2014 του Χατζηδάκη και το Cos 2013, ένα cerasuolo από τη Σικελία). Το μεγάλο μου κέρδος όμως είναι οι αναμνήσεις και τα σχέδια για την επόμενη ίδια οργάνωση. Γιατί μια βραδιά στη Θεσσαλονίκη δύσκολα θα είναι άνοστη. Και ήταν μια από εκείνες τις βραδιές που γεμίζει και η ψυχή μαζί με το ποτήρι.

Και μπορεί το κρασί να μην είχε τελικά τον πρώτο λόγο γιατί τον είχαν οι άνθρωποι και η νεοσύστατη αυτή παρέα, οι κουβέντες που έγιναν με αφορμή το κρασί, τα ταξίδια, οι γνώμες, οι διαφωνίες και τα γέλια. Πόσα γέλια, παιδιά. Και εις άλλα. Α Bientôt.

Bientôt Wine

  • Διεύθυνση: Μοργκεντάου 5, Θεσσαλονίκη
  • Τηλέφωνο: 2310 253 781