Ημέρα #101 Νεαρός Τσαπουρνάκος 2019 – Κτήμα Βογιατζή

Νεαρός Τσαπουρνάκος 2019 Κτήμα Βογιατζή

Είχαμε τη χαρά προ μερικών ετών στο Ετερόκλητο να δοκιμάσουμε για πρώτη φορά το Νεαρό Τσαπουρνάκο δίπλα στον Τσαπουρνάκο senior με το Γιάννη Βογιατζή στην παρέα μας. Μια υπέροχη βραδιά. Με κατέπληξε ο Νεαρός, ο οποίος αποτελεί τη φρέσκια εκδοχή της ποικιλίας, με τον pop βάτραχο στην ετικέτα και έκτοτε εξακολουθεί να με κρατά δέσμια της γοητείας του. Οι ειδικοί λένε ότι η τοπική ποικιλία του Βελβεντού Κοζάνης σχετίζεται με το γαλλικό Cabernet Franc. Εμείς, που δεν είμαστε ειδικοί, αναγνωρίζουμε και απολαμβάνουμε τα υπέροχα χαρακτηριστικά της ως δηλωμένοι θαυμαστές. Ανυπομονώ πάντα για την επόμενη φιάλη. Ίσως απόψε;


ΠαραγωγόςΚτήμα Βογιατζή
Ποικιλιακή ΣύνθεσηΤσαπουρνάκος
ΠροέλευσηΒελβεντός, Κοζάνη
Vintage2019

Tasting Notes: Ένα σκούρο ρουμπινί κρασί με ιώδεις ανταύγειες. Στη μύτη τα φρέσκα κόκκινα φρούτα, με πρωταγωνιστές το βύσσινο και το κεράσι, αλλά και η κομψή νότα κανέλας σε συνδυασμό με μια υπόνοια φυτικότητας σε προετοιμάζουν για μια βουτιά στη γεύση. Στο στόμα η φρεσκάδα των ζουμερών φρούτων σε κερδίζει, ακολουθεί μια ιδέα σοκολάτας. Νεανικός χαρακτήρας, πολύπλοκο και ντελικάτο συνάμα, πλούσιο, σχεδόν βουτυράτο, με υπέροχα δουλεμένες ταννίνες, οξύτητα και μακρά πικάντικη επίγευση.

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.