Ημέρα #109 Joseph Phelps Vineyards Cabernet Sauvignon 2018

Joseph Phelps Vineyards Cabernet Sauvignon 2018

Το κρασί είναι ταξίδι. Όχι μόνο με την έννοια της διαρκούς διαδρομής και εξέλιξης, αλλά με αυτή της ανάκλησης αναμνήσεων. Σε κάθε ταξίδι που κάνουμε με το κορίτσι η βαλίτσα της επιστροφής έχει δύο πράγματα, πάντα. Τυράκια (θέμα συζήτησης σε άρθρο που έρχεται σύντομα) και φυσικά κρασιά. Φιάλες που ξέρουν την παρέα που θα τις μοιραστούμε από την στιγμή της αγοράς τους. Φιάλες που με το άνοιγμά τους θα φέρουν πίσω αναμνήσεις, εικόνες και θα δώσουν το έναυσμα για συζητήσεις και πλάνα επί χάρτου για ταξίδια του μέλλοντος. Αυτή η φιάλη δεν ταξίδεψε μαζί μας από την Καλιφόρνια, αλλά ο φίλος που την έφερε στο τραπέζι μας ξέρει την μεγάλη αγάπη που τρέφουμε για αυτή τη μαγική γωνιά του κόσμου. Μπορεί λοιπόν να μην ήρθε στη βαλίτσα μας, αλλά άνοιξε συζητήσεις για το μεγαλείο της Napa, τη στροφή στις πιο κομψές οινοποιήσεις, τη σπουδαιότητα των απολαυστικών κρασιών και φυσικά την ανάγκη για επιστροφή στη γη της επαγγελίας.


ΠαραγωγόςJoseph Phelps Vineyards
Ποικιλιακή Σύνθεση97% Cabernet Sauvignon, 2% Cabernet Franc and 1% Malbec
ΠροέλευσηNapa, ΗΠΑ
Vintage2018

Tasting Notes: Βαθύ μωβ, αδιαπέραστο χρώμα. Στη μύτη μούρα, πιπεριά, βιολέτα και γραφίτης. Το σώμα του πληθωρικό αλλά η τραγανή του οξύτητα δίνει εξαιρετική ισορροπία. Οι τανίνες του βελούδινες και ζουμερές. Επίγευση υπερατλαντική.

Wine Rating

🍷🍷 Oh, Wow!


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.