Ημέρα #101 Jules Desjourneys Rouge 2019

Jules Desjourneys Rouge 2019

Materia Prima, τραπέζι στο βάθος, κοντά στη μοναδική κάβα του μαγαζιού. Η μισή παρέα έχει συγκεντρωθεί από νωρίς και περιμένει. Η άλλη μισή κάνει 504 xλμ και φτάνει από την παραλία της Θεσσαλονίκης στο Κουκάκι. Πρώτα στάση για κρασί, μετά ξεφόρτωμα οι βαλίτσες. Την ώρα της αναμονής, έπρεπε με κάποιο τρόπο να γεμίσουμε το κενό. Με κρασί φυσικά, και τι κρασί. Μια από τις αγαπημένες μου ποικιλίες, ένα Gamay εκλεκτό. Ο παραγωγός, για χρόνια négociant στην Βουργουνδία. Όταν πήρε την απόφαση να φτιάξει ο ίδιος κρασί, δήλωσε ευθαρσώς πως δε χρειάζεται Pino Noir για να φτιάξει μεγάλα κρασιά. Πήγε λίγο πιο νότια και έκανε το λόγο του πράξη. Ένα μεγάλο κρασί. Ίσως το καλύτερο Gamay που έχω πιει ποτέ. Το μπουκάλι τελείωσε πριν προλάβει να φτάσει η παρέα. Δε ξέρω αν λυπάμαι που έχασαν την ευκαιρία ή αν χαίρομαι που έμεινε περισσότερο για μένα.


ΠαραγωγόςJules Desjourneys Rouge 2019
Ποικιλιακή Σύνθεση100% Gamay
ΠροέλευσηBeaujolais, Γαλλία
Vintage2019

Tasting Notes:

Χρώμα διαυγές, λαμπερό ρουμπινί. Στη μύτη αρώματα κερασιού, φράουλας και πιπεριού. Το σώμα του μεσαίο (-), στρογγυλό με μαλακές τανίνες. Πολυπλοκότητα, διαρκής εξέλιξη στο ποτήρι και ατελείωτη ευχαρίστηση. Πολύ μακρά επίγευση.

Wine Rating

🍷🍷🍷 Life Changing


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.

Ημέρα #255 Glaetzer AMON-Ra Shiraz 2019
Glaetzer AMON-Ra Shiraz 2019 Όταν το αγόρι έχει γενέθλια και γιορτάζει τα …
Ημέρα #204 Riesling Via Saint-Jacques 2015 – Schieferkopf
Via Saint-Jacques Riesling – Schieferkopf Σχεδόν κάθε Παρασκευή βράδυ του καλοκαιριού το …
Ημέρα #197 Δρεζίνα 2021 – Μποσινάκης
Δρεζίνα 2021 – Μποσινάκης Οι βραδιές στο νέο μας μπαλκόνι ξεκινούν όμορφα. …
Ημέρα #192 Volcanic Slopes Vineyards – Pure 2017
Volcanic Slopes Vineyards – Pure 2017 Τα πάντα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Ιδίως …