Ημέρα #145 Pet-Nat 2017 – Fossil & Till

Pet-Nat 2017 – Fossil & Till

Ποτέ μη συναντάς τους ήρωες της νιότης σου. Ή και όχι. Vol. 3

Είσαι στο Brooklyn. Σε ένα παλιό συνεργείο που έχει γίνει πιτσαρία. Στο βάθος υπάρχει ένας διάδρομος. Σε περνά μέσα από μια αυλή όπου hipsters αράζουν ανάμεσα σε ξυλόφουρνους. Φτάνεις σε ένα μικρό κτίσμα στο βάθος της αυλής. 10 θέσεις μπροστά σε μία μπάρα. Από πίσω, η ανοιχτή κουζίνα ετοιμάζει ένα δείπνο δύο αστεριών Michelin και πολλών περισσότερων αστεριών στα δικά μου μάτια. Το καπάκι ανοίγει. Είναι Riesling Pet-Nat από την περιοχή των Finger Lakes, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Οι φυσαλίδες γεμίζουν το ποτήρι. Μυρίζεις, δοκιμάζεις. Έκσταση. Έχουν περάσει 3 χρόνια, μια πανδημία και κυρίως, με πρόχειρους υπολογισμούς, περίπου 2.000 διαφορετικά κρασιά από το ποτήρι σου. Είσαι ξανά στις ΗΠΑ. Στη δυτική ακτή αυτή τη φορά. Δε μπορεί. Δε θα το βρεις πουθενά. Κι όμως. Όταν θες κάτι πάρα πολύ, το K&L wines συνωμοτεί για να στο παραδώσει. Το αφήνεις στο τραπέζι με αγωνία. Σίγουρα η εντύπωση που σου προκάλεσε αποδίδεται στο περιβάλλον. Ήταν άλλωστε μια από τις σπουδαιότερες γαστρονομικές εμπειρίες της ζωής σου. Το καπάκι ανοίγει. Οι φυσαλίδες γεμίζουν το ποτήρι. Μυρίζεις, δοκιμάζεις. Έκσταση.

Ποτέ μη συναντάς τους ήρωες της νιότης σου. Ή και όχι.


ΠαραγωγόςFossil & Till
Ποικιλιακή ΣύνθεσηRiesling
ΠροέλευσηSeneka Lake, ΗΠΑ
Vintage2017

Tasting Notes: Χρώμα θαμπό κίτρινο. Στη μύτη λεμόνι, πράσινο μήλο, μέλι και αχλάδι. Το σώμα του είναι αρκετά γεμάτο, οι φυσαλίδες τραγανές και ρωμαλέες. Εξαιρετικά μακρά επίγευση. Ένα υποδειγματικό κρασί για να πείσει όποιον αποφεύγει τις φυσαλίδες ή τα κρασιά ήπιας παρέμβασης. 

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.