Ημέρα #164 Château de Saint Cosme Côte-Rotie 2020

Château de Saint Cosme Côte-Rotie 2020

Μια επική βραδιά με κρασιά υψηλών προδιαγραφών. Μια οινική παρέα που θέτει τον πήχη κάθε φορά όλο και πιο ψηλά. Ένα εστιατόριο με κελάρι που προκαλεί ζάλη και ταχυπαλμίες. Σε ένα line-up σχεδόν πολεμικό, με κρασιά που όλα τους βρίσκονται στην κλίμακα του ΩΝΣΓ, πως είναι δυνατόν να ξεχωρίσεις ένα; Πως γίνεται να χάσεις τον ύπνο σου, να ανακαλείς ένα από αυτό στη μνήμη σου και να μην βλέπεις την ώρα και τη στιγμή να το ξαναδοκιμάσεις. Αν το κρασί αυτό είναι από τον Ροδανό, όλα είναι πιθανά. Αν το κρασί είναι συγκεκριμένα από το Côte-Rotie, τα πράγματα αρχίζουν να ξεκαθαρίσουν. Αν στο ποτήρι βρίσκεται ένα Côte-Rotie από το Saint Cosme, τότε όλα εξηγούνται.


ΠαραγωγόςChâteau de Saint Cosme
Ποικιλιακή Σύνθεση100% Syrah
ΠροέλευσηΡοδανός, Γαλλία
Vintage2022

Tasting Notes: Αν και η ναυαρχίδα του οινοποιείου έρχεται από τον Νότο και τ Gigondas, το Côte-Rotie είναι κατά την γνώμη μου, το καλύτερο κρασί του Saint Cosme. Χρώμα βαθύ μωβ. Στη μύτη δέρμα, λεβάντα και πιπέρια. Το σώμα του γεμάτο, με τραγανή οξύτητα και μια αδιανόητη κομψότητα. Βελούδινες τανίνες, μεταξένια υφή και μια επίγευση που μένει για μέρες.

Wine Rating

🍷🍷🍷 Life Changing


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.