Ημέρα #192 Volcanic Slopes Vineyards – Pure 2017

Volcanic Slopes Vineyards – Pure 2017

Τα πάντα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Ιδίως το πως θα περάσεις την πρώτη βραδιά στο νέο σου σπίτι. Η κούραση της μετακόμισης τεράστια. Η συναισθηματική φόρτιση αντίστοιχη, καθώς μετά από σχεδόν 9 χρόνια, ήρθε η ώρα να αποχωριστούμε τον αγαπημένο μας μπλε τοίχο. Όταν και οι τελευταίοι βοηθοί σε αυτή την ατελείωτη μέρα αποχώρησαν (μεταφορείς, μάστορες και οικογένεια)  και η πόρτα έκλεισε, οι ματιές μας συναντήθηκαν σχεδόν συνωμοτικά. Τα μόνα λειτουργικά στοιχεία του σπιτιού, ένα τραπέζι, δύο πολυθρόνες μπαλκονιού, δύο ποτήρια που βρέθηκαν μετά από μπόλικες ανασκαφές και μια “αλάνα” στο μπαλκόνι, ανάμεσα σε αμέτρητα χαρτόκουτα. Μη ρωτάς τι θα ανοίξεις μια τέτοια βραδιά. Η Σαντορίνη είναι μονόδρομος.

Και κάπως έτσι, με ένα Pure 2017 στα ποτήρια, με την μουσική από το απέναντι ρετιρέ να γεμίζει την ατμόσφαιρα, και ένα τεράστιο φεγγάρι, γράφτηκε η πρώτη βραδιά του Château Not An Expert.

Υ.Γ. Ένα νέο σπίτι και η μετακόμιση σε αυτό είναι ένα τεράστιο project. Σας ζητάμε συγγνώμη για την απουσία τακτικής ενημέρωσης του blog της καρδιάς σας, αλλά τώρα καταλαβαίνετε το λόγο. Σύντομα αναμένεται δυναμική επιστροφή στην αρθρογραφία.


ΠαραγωγόςVolcanic Slopes Vineyards
Ποικιλιακή Σύνθεση100% Ασύρτικο
ΠροέλευσηΣαντορίνη
Vintage2017

Tasting Notes: Χρώμα κίτρινο, λεμονί, διαυγές και κρυστάλλινο. Στη μύτη εσπεριδοειδή, ροδάκινο και ελαφρό πετρόλ. Το σώμα του γεμάτο, με έντονη ορυκτότητα, η οξύτητα κοφτερή αλλά απόλυτα ισορροπημένη. Πολύ μακρά και εντυπωσιακή επίγευση. Διαχρονικά μια από τις κορυφαίες ετικέτες που βγαίνουν στο νησί.

Wine Rating

🍷🍷 Oh, Wow!


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.