Ημέρα #169 Ροές 2019 Κτήμα Οινοτρόπαι

Ροές 2019 Κτήμα Οινοτρόπαι

Όταν ξαφνικά βρίσκεσαι να οργανώνεις ένα BBQ party στο εξοχικό για 15 άτομα εντελώς απροετοίμαστη από τη μια μέρα στην άλλη χρειάζεσαι βοήθεια. It takes a village, που λένε και στο …χωριό μου! Όταν λοιπόν ο Γιώργος ο Μαυρονάσιος σου προτείνει κάποια κρασιά ταιριαστά για το τραπέζι τα αγοράζεις και φεύγεις με θερμές ευχαριστίες. Όντες και στα ένδοξα χώματα της Πελοποννήσου θελήσαμε να δοκιμάσουμε και κάποια Πελοποννησιακά κρασιά που μας είχαν ξεφύγει ως τώρα. Μία από τις πιο ωραίες του ιδέες μες τις προτάσεις αυτές ήταν οι Ροές του κτήματος Οινοτρόπαι.


ΠαραγωγόςΚτήμα Οινοτρόπαι
Ποικιλιακή ΣύνθεσηCarignan
ΠροέλευσηΜεσσηνία
Vintage2019

Tasting Notes: Ανοικτόχρωμο ρουμπινί, 100% Carignan από τη Μεσσηνία. Πλούσιο φρούτο στη μύτη, κόκκινα και μαύρα φρούτα ταιριασμένα όμορφα, ένα πιπεράτο ίχνος και μια νότα ευκαλύπτου. Ζωηρά μαύρα φρούτα στο σώμα με μια γλυκιά σοκολατένια αίσθηση. Βελούδινο και δυνατό συνάμα, μαλακές τανίνες και σοβαρή οξύτητα, υπέροχα ισορροπημένο παρ’ όλο τον υψηλό αλκοολικό βαθμό. Μακρά επίγευση.

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.