Ημέρα #171 Domaine de Fondrèche Ventoux Blanc 2021

Domaine de Fondrèche Ventoux Blanc 2021

Καμιά φορά αφήνεις τους ειδικούς να μιλήσουν και όταν ειδικά εκείνοι σε ξέρουν τους ακούς προσεκτικά. Έτσι κάνουμε κι εμείς πάντα με το Διονύση Βασιλειάδη στη Materia Prima. Ζεστή βραδιά στον υπέροχο πεζόδρομο στο Παγκράτι, εμείς έτοιμοι να χαλαρώσουμε μετά τη δουλειά, παραγγέλνουμε σχεδόν όλον το νέο κατάλογο για φαγητό κι εκείνος αναλαμβάνει δράση. Και προτείνει να πάρει τη βραδιά επάνω του αφήνοντάς μας να ευχαριστηθούμε. Η βραδιά ξεκίνησε θριαμβευτικά με αυτό το λευκό Ροδανό! Πού να ξέρατε τι έγινε στη συνέχεια…


ΠαραγωγόςDomaine de Fondrèche
Ποικιλιακή ΣύνθεσηΠολυποικιλιακό
ΠροέλευσηΡοδανός, Γαλλία
Vintage2021

Tasting Notes: Αχυροκίτρινο χρώμα, πολυποικιλιακός λευκός Ροδανός, 30% Grenache blanc, 30% Roussanne, 30% Clairette, 10% Rolle. Μια εντυπωσιακή μύτη που σε κερδίζει εκ πρώτης, με προεξάρχοντα τα ξινά εσπεριδοειδή και τα ροδάκινα με μια πιπεράτη αίσθηση να ακολουθεί. Στο στόμα ένα ολόφρεσκο κρασί με λεμόνι και  γκρέιπφρουτ να βγαίνουν μπροστά, με πράσινη φρεσκάδα να ακολουθεί. Είπε κανείς φρεσκοκομμένη χλόη; Τραγανό σώμα, σούπερ κομψή οξύτητα και μέτρια επίγευση.

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.