Ημέρα #172 Pewsey Vale The Contours Eden Valley Museum Reserve Riesling 2015

Pewsey Vale The Contours Eden Valley Museum Reserve Riesling 2015

Όταν κατεβαίνεις στο εξοχικό σου, στο εξωτικό Βραχάτι Κορινθίας και ανακαλύπτεις έναν οινικό προορισμό διαμάντι όπως το Salina wine bistrot, ερωτεύεσαι εκ νέου τα πάτρια εδάφη, βρίσκεις κι άλλους λόγους για να επιστρέφεις. Ξανά και ξανά. Στην πρωτη μας επίσκεψη για φέτος ήπιαμε πολύ σοβαρά ελληνικά κρασιά (βλέπε ασύρτικα) και στη συνέχεια ο Μάριος μας σέρβιρε ένα άγνωστο ποίημα της αυστραλιανής λογοτεχνίας, εεε οινοποιείας εννοούσα. Ένα Riesling που έσπαγε κόκκαλα, αν μου επιτρέπετε το …νεολογισμό. Μάριε, φίλε μου, ελπίζω να έχεις κι άλλους τέτοιυς άσους στο μανίκι. Ή ακόμα καλύτερα στο συντηρητή.


ΠαραγωγόςPewsey Vale
Ποικιλιακή ΣύνθεσηRiesling
ΠροέλευσηEden Valley, Αυστραλία
Vintage2015

Tasting Notes: Λεμονόχρυσο χρώμα, 100% Riesling. Στη μύτη το λάιμ με το λεμόνι παίζουν χαριτωμένες μπουνιές χωρίς να κερδίζει κανένα από τα δύο, με έντονο πετρόλ και μια δόση βοτανικότητας. Τα εσπεριδοειδή συνεχίζουν να κερδίζουν στο στόμα αλλά πιο ώριμα και συνοδεύονται υπέροχα από briochένια αίσθηση και μέλι και πράσινο μήλο. Σοβαρή οξύτητα και ορυκτότητα, με ζωντάνια μοναδική για τα χρόνια του και αντίστοιχη πολυπλοκότητα. Μακρά επίγευση.

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.