Ημέρα #173 Chateau Minuty 281 2020

Chateau Minuty 281 2020

Και αν τελικά το μόνο που θέλουμε είναι μια παραλία στη Μεσόγειο και ένα ποτήρι δροσερό ροζέ κρασί; Όμως αν κάνουμε όνειρα, δικαιούμαστε να συμβιβαζόμαστε; Μήπως πρέπει στα όνειρα να τα ζητάμε όλα στο υπέρτατο; Η παραλία να είναι η χιλιοτραγουδισμένη πλαζ του Saint Tropez και το κρασί το Chateau Minuty 281. Και ποιος ξέρει, μπορεί μερικές φορές τα όνειρα να βγαίνουν αληθινά. Όπως το περασμένο καλοκαίρι, που ο ονειρεμένος συνδυασμός έγινε πραγματικότητα. Το κορίτσι, το Saint Tropez και το 281, χωρίς καν να κοιμάμαι. Και αν έπρεπε να αφαιρέσω κάτι, ας είναι η ακτή. Η μεσογειακή παραλία της Αττικής αποδείχτηκε πρόσφατα εξαιρετική εναλλακτική.


ΠαραγωγόςChateau Minuty
Ποικιλιακή ΣύνθεσηGrenache, Syrah
ΠροέλευσηΠροβηγκία, Γαλλία
Vintage2020

Tasting Notes: Η ναυαρχίδα του Γαλλικού οίκου από τη Προβηγκία. Είναι φτιαγμένο από Grenache, από ιδιόκτητα αμπέλια άνω των 25 και λίγο Syrah. Το χρώμα του είναι απαλό ροζ, χαρακτηριστικό της καταγωγής του. Στη μύτη έχει αρώματα ροδάκινου, εσπεριδοειδών και πεπονιού. Έντονη και ευχάριστη οξύτητα, διακριτική αλμυρότητα και ορυκτότητα, ενώ το σώμα του είναι αρκετά γεμάτο για τον τύπο κρασιού. Πολύπλοκη γεύση με μακρά επίγευση. Το vintage του 2021 είναι εξίσου εξαιρετικό κρασί, αλλά λίγος χρόνος παραμονής στη φιάλη του ταιριάζει.

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.