Ημέρα #174 Ασύρτικο 2018 – Άκραθος

Ασύρτικο 2018 – Άκραθος

Το πρώτο κρασί που μας ανακάλυψε και δεν το ανακαλύψαμε.

Στο Not An Expert έχουμε δοκιμάσει αρκετά κρασιά. Πολλά θα έλεγε κάποιος. Μέσα από αυτές τις δοκιμές έχουμε ανακαλύψει κρυμμένα και λιγότερο κρυμμένα μυστικά του οινικού κόσμου. Το Ασύρτικο του Άκραθου δεν ήταν ένα από αυτά. Ένα κρασί που δεν το βρήκαμε σε μία λίστα, δεν το είδαμε στα social, δε μας μίλησε κανείς για αυτό. Ένα κρασί από ένα οινοποιείο που δε ξέραμε καν πως υπάρχει.

Κύριε Παναγόπουλε, γεια σας.  Θα ήθελα να σας στείλω μια φιάλη Ασύρτικο Χαλκιδικής για να μου πείτε την γνώμη σας!

Μπάμπης Μπεκρής

Όταν πριν από μερικές ημέρες βρεθήκαμε με το Μπάμπη στη παραλία της Νικήτης στη Χαλκιδική, απολαύσαμε περισσότερες από μία φιάλες του εν λόγω Ασύρτικου. Μια σπουδαία οινική βραδιά που επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά την εικόνα που αποκτήσαμε από την πρώτη δοκιμή. Ένα Ασύρτικο που έχει θέση ανάμεσα στα κορυφαία δείγματα της ποικιλίας. Ένα κρασί που κοιτάει στα μάτια τα κρασιά της Σαντορίνης. Ένα κρασί που για μένα θα είναι πάντα μια φιάλη με αυτοκόλλητο αντί για ετικέτα και όνομα γραμμένο στο χέρι.


ΠαραγωγόςΚτήμα Άκραθος
Ποικιλιακή ΣύνθεσηΑσύρτικο
ΠροέλευσηΧαλκιδική
Vintage2018

Tasting Notes: Το χρώμα του ανοιχτό λεμονί. Στη μύτη λεμόνι, λάιμ, τροπικά φρούτα, βρεγμένη πέτρα και πετρόλ. Πολύ πετρόλ. Αυτό το παράδοξο άρωμα που στοιχειώνει τα όνειρα κάθε οινόφιλου. Το σώμα του είναι γεμάτο και δεμένο. Τραγανή οξύτητα και διακριτική μεταλλικότητα και αλμύρα. Μακρά και χαρακτηριστική επίγευση.

Wine Rating

🍷 🍷 Oh, Wow!


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.