Ημέρα #178 Δρυόπη Reserve 2017 Κτήμα Τσέλεπου

Δρυόπη Reserve 2017 Κτήμα Τσέλεπου

Ιούνιος με καύσωνα, Παρασκευή βράδυ κάθοδος στην ένδοξη Κορινθία, κατευθείαν μετά το γραφείο. Η λύση είναι μία καθ’ οδόν για το εξοχικό, χωρίς παράκαμψη. Το εστιατόριο Εβίβα στο Βοχαϊκό με τα εξής πανίσχυρα πλεονεκτήματα, δροσερή αυλή, φοβερά κρέατα, αχτύπητη λίστα κρασιών, Γιώργος Μαυρονάσιος στο τιμόνι, Πέτρος Δημούλιας στο service. Όταν προσγειώνονται στο τραπέζι σου λουκάνικα με ουίσκι, αρνάκι γκιούλμπασι ποίημα και παϊδάκια προβατίνας του ονείρου, το μόνο που χρειάζεσαι είναι η σωστή φιάλη κρασί. Και η πρόταση του Γιώργου ήταν η καλύτερη. Τιμάμε και εκτιμάμε τα ντόπια κρασιά. Ευκαιρία για εμάς να δοκιμάσουμε μια εξαιρετική χρονιά της Δρυόπης. Ο κύβος ερρίφθη.


ΠαραγωγόςΚτήμα Τσέλεπου
Ποικιλιακή ΣύνθεσηΑγιωργίτικο
ΠροέλευσηΝεμέα
Vintage2017

Tasting Notes: Βαθύ ερυθρό, 100% Αγιωργίτικο, ΠΟΠ Νεμέα. Στη μύτη πληθωρικό, με ώριμα κεράσια και μούρα, ευκάλυπτο, πιπέρι και μπαχάρι. Στο στόμα απολαυστική αίσθηση μαρμελάδας φρούτων του δάσους, σε συνδυασμό με βανίλια από το βαρέλι, πιπέρι, κανέλα και γαρύφαλλο. Πληθωρικό και κομψότατο συνάμα, με ολοστρόγγυλες τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Βελούδινο κρασί με μακρά επίγευση.

Wine Rating

🍷 I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.