Ημέρα #197 Δρεζίνα 2021 – Μποσινάκης

Δρεζίνα 2021 – Μποσινάκης

Οι βραδιές στο νέο μας μπαλκόνι ξεκινούν όμορφα. Μια αναπάντεχη σύμπραξη ενώνει τα χώματα της Μαντινείας με τον κυκλαδίτικο αέρα της Σύρου. Το οινοποιείο Μποσινάκη και το οινοποιείο Σύρου συνεργάζονται και γεννιέται η Δρεζίνα. Ένα κορίτσι μοναδικό. Το όνομά της είναι εκείνο το όχημα που χρειάζεται προσπάθεια δύο ανθρώπων για να κινηθεί. Οι Μποσινάκηδες με τα μοσχοφίλερά τους και ο Νίκος Χατζάκης με το ασύρτικό του ενώνουν τις δυνάμεις τους με την crème de la crème των σταφυλιών τους και μας αποδεικνύουν ότι μπορούν δύο τόσο διαφορετικά terroir και δύο τόσο διαφορετικές ποικιλίες να αποδίδονται έξοχα στο ποτήρι μας. Η Δρεζίνα λοιπόν ήρθε για να μείνει. Σε πολύ μικρή παραγωγή. Μην τη χάσετε.


ΠαραγωγόςΜποσινάκης
Ποικιλιακή Σύνθεση50% Μοσχοφίλερο , 50% Ασύρτικο
ΠροέλευσηΜαντινεία – Σύρο
Vintage2021

Tasting Notes: 50% μοσχοφίλερο από τη Μαντινεία, 50% ασύρτικο από τη Σύρο. Ανάλαφρο λεμονί το χρώμα της.  Στη μύτη κερδίζει το μοσχοφίλερο με τα τυπικά του αρώματα με λεμονανθούς, λουκούμι τριαντάφυλλο και περγαμόντο με μια νύξη βοτανικότητας στο βάθος. Στο στόμα κάνει την εμφάνισή του το ασύρτικο με αρωματικό προφίλ που συμπληρώνεται από ξινούτσικο κίτρο και διστακτικό κυδώνι. Μέτριο σώμα, ζωηρή οξύτητα και ορυκτότητα που σε εκπλήσσει ευχάριστα. Νόστιμη μέτρια επίγευση.

Wine Rating

🍷I love it


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.