Ημέρα #195 Σεριφιώτικο 2021 – ΟυΣύρα

Σεριφιώτικο 2021 – ΟυΣύρα

Οι οινικές εκθέσεις είναι πάντα για εμάς μια καλή ευκαιρία για να γνωρίσουμε κυρίως τους ανθρώπους πίσω από τις ετικέτες και λιγότερο για να δοκιμάσουμε κρασιά. Το φετινό Οινόραμα δεν ήταν εξαίρεση. Ανάμεσα στις νέες γνωριμίες, ξεχωρίζω αυτή με τον Edward από το ΟυΣύρα. Ένας Σκωτσέζος που έκανε το όνειρο του πραγματικότητα στο νησί της συζύγου του και παράγει κρασιά που ενθουσιάζουν τους οινόφιλους. Είπαμε όσα περισσότερα μπορούσαμε, στο πόδι, στη μέση του διαδρόμου. Αφήσαμε πολλά περισσότερα να τα πούμε παρέα με ένα ποτήρι κρασί. Στη Σύρα.


ΠαραγωγόςΟυΣύρα
Ποικιλιακή ΣύνθεσηΣεριφιώτικο
ΠροέλευσηΣύρος
Vintage2021

Tasting Notes: Σεριφιώτικο από τη Σύρο, ανοιχτόχρωμο λεμονί και αρωματικό. Λεμόνι, πορτοκάλι, πράσινο μήλο. Μεταλλικότητα και αλμυρή γεύση σε ένα μέτριο, τραγανό σώμα με πολύ ευχάριστη οξύτητα.  Μακρά και χαρακτηριστική επίγευση.

Wine Rating

🍷 I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.