Ημέρα #199 Pegaso Arrebatacapas 2018 – Compania de Vinos Telmo Rodriguez

Pegaso Arrebatacapas 2018 – Compania de Vinos Telmo Rodriguez

Τι να πιει κανείς μετά από τρία εξαιρετικά κρασιά; Αν αυτή η ερώτηση γίνει στον Χρήστο Τσικνάκο, ιδιοκτήτη του Faidon’s Athens και μεγάλο οινόφιλο, τότε η απάντηση θα έρθει στη μορφή ανασκαφής.

Βαθιά στον συντηρητή, κρυμμένη πίσω από άλλα διαμάντια, βρισκόταν μία από τις ελάχιστες φιάλες του Arrebatacapas του 2018.


ΠαραγωγόςCompania de Vinos Telmo Rodriguez
Ποικιλιακή ΣύνθεσηGarnacha
ΠροέλευσηGredos, Ισπανία
Vintage2018

Tasting Notes: Μία Garnacha από την περιοχή του Gredos στην Ισπανία. Δεξαμενή, δρύινα βαρέλια και πήλινοι αμφορείς, γηγενείς ζύμες και 18 μήνες παλαίωσης, ένα μοναδικό terroir με σχιστολιθικά εδάφη και αμπέλια άνω των 70 ετών, όλα δουλεύουν συνδυαστικά για να φτάσει στο ποτήρι μας ένα υγρό ποίημα. Υψηλή συμπύκνωση, κόκκινα φρούτα, μέντα και ευκάλυπτος στη μύτη, γεμάτο σώμα, ζουμερές τανίνες, πολύ μακρά επίγευση. Ένα κρασί παγκόσμιας κλάσης.  Μία φιάλη από τις μόλις 1500 που κυκλοφορούν κάθε χρόνο.

Wine Rating

🍷 🍷 Oh, Wow!


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.