Ημέρα #201 Agostino Familia 2015 – Agostino Finca Winery

Agostino Familia 2015 – Agostino Finca Winery

Όταν μετά από μια φοβερή βραδιά μύησης στα αργεντίνικα κρασιά, από την οποία αποχωρήσαμε ενθουσιασμένοι, θυμάσαι ότι έχεις στο συντηρήτή μια φιάλη ενός πλούσιου και εντυπωσιακού κρασιού, που έχεις πιει μόνο άλλη μια φορά στο παρελθόν. Εν τω μεταξύ ο τρελός και φουλ παθιασμένος εισαγωγέας των κρασιών αυτών, που τυγχάνει να είναι και φίλος σου, σχεδόν δε σου επιτρέπει να επαναλάβεις παραγγελίες των ίδιων φιαλών για να δοκιμάζεις κάθε φορά τις νέες εισόδους στη χώρα. Και φυσικά έχει δίκιο, γιατί αυτή η φοβερή οινοπαραγωγός δύναμη που λέγεται Αργεντινή, ακόμα παραμένει μια μυστηριώδης άγνωστη για εμάς. Όπως καταλάβατε, η φιάλη Agostino Familia βγήκε από τον ύπνο της. Ευτυχώς γιατί έρχονται σιγά σιγά οι επόμενες να πάρουν τη θέση της.


ΠαραγωγόςAgostino Finca Winery
Ποικιλιακή ΣύνθεσηSemillon και Sauvignon Blanc
ΠροέλευσηMendoza, Argentina
Vintage2015

Tasting Notes: Ένα χρυσολεμονί blend από Semillon και Sauvignon Blanc από τη Mendoza. Τα εσπεριδοειδή κερδίζουν αρχικά στη μύτη, συνοδεύονται όμως από καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και μέλι. Στο στόμα υπερπλούσιο και βουτυράτο, ακούγονται τόσο τα λεμονοπορτόκαλα με τα άνθη τους όσο και μια δόση ωραίου ώριμου καλοκαιρινού πεπονιού με τη βανίλια του βαρελιού να ακολουθεί. Αν και εντυπωσιακά κρεμώδες το κρασί έρχεται σε άριστη ισορροπία με την οξύτητά του. Επ’ ουδενί δεν αποκαλύπτει την ηλικία του. Μέτρια προς μακρά επίγευση.

Wine Rating

🍷 I love it


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.