Ημέρα #203 Vre 2020 – Χλόη Χατζηβαρύτη

Vre 2020 – Χλόη Χατζηβαρύτη

Τα κρασιά της Χλόης τα αγαπώ. Όπως και την ίδια. Όταν πέρσι το Μάιο βρεθήκαμε για ένα ταξίδι αστραπή στην Θεσσαλονίκη και ανήμερα στα γενέθλιά μου η Χλόη με πήρε και με τριγύρισε στα αγαπημένα της στέκια και καταλήξαμε για φαγητό στο Μαιτρ και Μαργαρίτα, όπου περάσαμε σχεδόν τη μισή μέρα δοκιμάζοντας εξαιρετικά πιάτα, υπέροχα κρασιά και κουβεντιάζοντας με ησυχία και ηρεμία και γελώντας με την καρδιά μας. Εκείνη τη μέρα λοιπόν τα δυο κορίτσια επέλεξαν και μια φιάλη Vre 2019, την οποία εγώ δε θα ξεχάσω ποτέ. Ήταν οι πολύτιμες στιγμές με τη φιλενάδα μου; Σίγουρα. Ήταν σίγουρα μια εξαιρετική φιάλη κρασί. Και επιβεβαιώνει την αρχική μου άποψη κάθε φορά έκτοτε. Η τελευταία ανοίχθηκε πριν από λίγες μέρες. Ένα κρασί που μου ταιριάζει. Το όνομα προέρχεται από τη γαλλική λέξη Vrai, που σημαίνει αληθινό. Αληθινό σαν τη φιλία. Αληθινό σαν καλό κρασί.


ΠαραγωγόςΧλόη Χατζυβαρύτη
Ποικιλιακή ΣύνθεσηΜαλαγουζιά
ΠροέλευσηΓουμένισσα
Vintage2020

Tasting Notes:

Χρυσαφένιο χρώμα, 100% μαλαγουζιά. Στη μύτη καλοκαιρινά ροδάκινα και νεκταρίνια και ακολουθούν τα άνθη του πορτοκαλιού και το κίτρο. Στο στόμα εξακολουθούν ζουμερά τα πυρηνόκαρπα και σιγοντάρει η βανίλια και το φρυγανισμένο ψωμί. Ενδιαφέρον και πολύπλοκο, βουτυράτο, με φρουτώδη οξύτητα. Μέτριο σώμα και μακρά επίγευση.

Wine Rating

🍷 I love it


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.