Ημέρα #21 Chateau Pape Clément 2008

Chateau Pape Clément 2008

Chateau Pape Clément 2008

Κι έρχεται εκείνη η στιγμή που κρατάς στα χέρια σου μια σπουδαία λίστα, μια αναπάντεχα σπουδαία λίστα σε ένα εστιατόριο. Πού, ρωτάτε; Δεν ήταν ούτε στην Αθήνα, ούτε στη Θεσσαλονίκη αλλά στην Κοζάνη. Και αναρωτιέστε, μα είναι δυνατόν; Είναι, σας διαβεβαιώ. Όταν ο Θωμάς Δούρβας έστηνε αυτή τη λίστα είμαι σίγουρη ότι χαμογελούσε πονηρά σκεπτόμενος τα βλέμματα έκπληξης των επισκεπτών του ολόφρεσκου Terroir, οι οποίοι θα προσπαθούν να διαλέξουν κρασί. Και θα δυσκολευτούν γιατί οι επιλογές του είναι ασύλληπτες. Για εμάς ένα είναι βέβαιο, ανυπομονούμε να ξαναπάμε. Και όχι μόνο για το ονειρικό Chateau Pape Clément του 2008. Μια σπουδαία φιάλη που ανοίγει ορίζοντες και σε εκπαιδεύει μαεστρικά.


ΠαραγωγόςChateau Pape Clément
Ποικιλιακή Σύνθεση50% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot και το υπόλοιπο Cabernet Franc και Petit Verdot
ΠροέλευσηBordeaux, Γαλλία
Vintage2008

Tasting Notes: Βαθύ ιώδες κόκκινο από το Pessac-Léognan, της αριστερής όχθης του Bordeaux. Στη μύτη κερδίζουν τα ώριμα κεράσια, τα βατόμουρα και το πιπέρι που πλαισιώνονται κομψά -χωρίς να πνίγονται- από μια καπνιστή αίσθηση. Στο στόμα φραγκοστάφυλο, γλυκόριζα, κακάο και μαύρη ελιά ολοκληρώνουν την πλούσια παλέτα. Γεμάτο πλούσιο σώμα, μεταξωτές τανίνες που δομούν τη στιβαρή ραχοκοκαλιά του κρασιού, οξύτητα που ισορροπεί αρτίστικα με το γλυκό καλάθι των μαύρων φρούτων. Ένα εξαιρετικά εκλεπτυσμένο κρασί στα καλύτερά του.

Wine Rating

🍷🍷🍷 Life Changing


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.