Ημέρα #234 Hoof & Lur 2021 – Τρουπής

Hoof & Lur 2021- Τρουπής

Look
If you had
One shot
Or one opportunity
To seize everything you ever wanted
In one moment
Would you capture it
Or just let it slip?

Μια μόνο φιάλη για να αλλάξει την άποψη που έχεις για μια κακοποιημένη ποικιλία. Μια μόνο φιάλη ώστε το μοσχοφίλερο να αποτινάξει χρόνια χλεύης και παρακμής. Πάει;

Αν αυτή τη πρόκληση την απευθύνεις στο οινοποιείο Τρουπή, η απάντηση θα είναι “Πάει” με έμφαση. Hoof & Lur και δε θα γελάσεις ποτέ ξανά στο άκουσμα της ποικιλίας. Σα να λέμε λευκός ράπερ.

You can do anything you set your mind to, man

Eminem


ΠαραγωγόςΤρουπής
Ποικιλιακή ΣύνθεσηΜοσχοφίλερο
ΠροέλευσηΜαντινεία
Vintage2021

Tasting Notes:

Χρώμα βαθύ κίτρινο, σχεδόν πορτοκαλί. Στη μύτη φλούδα πορτοκαλιού, τριαντάφυλλο και μπουκέτο ελληνικών βοτάνων. Το σώμα του γεμάτο, προδίδει την παραμονή με τα στέμφυλα και στη συνέχεια με τις φίνες οινολάσπες. Ζωντανή οξύτητα, αλμύρα και μακρά επίγευση με μια χαρακτηριστική στυφάδα.

Wine Rating

🍷 🍷 Oh, Wow!


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.