Ημέρα #253 Chassagne-Montrachet 1er Cru ‘Les Chenevottes’ 2014 – Louis Latour

Chassagne-Montrachet 1er Cru ‘Les Chenevottes’ 2014 – Louis Latour

Κάποια βράδια τα θυμάσαι γιατί τα μοιράστηκες με αγαπημένους φίλους. Κάποια βράδια τα θυμάσαι γιατί δοκίμασες εξαιρετικά κρασιά. Κάποια βράδια τα θυμάσαι για το απίθανο φαγητό. Όταν όμως τα άστρα ευθυγραμμίζονται και όλα τα παραπάνω λαμβάνουν χώρα συγχρόνως, τότε σίγουρα μιλάμε για μια σπάνια βραδιά. Σαν κι αυτή τη βραδιά στο Αφρόψαρο. Με τη Βάλια και το Δημήτρη μαζί μας μετά από καιρό. Με γέλια μέχρι δακρύων. Με ιστορίες από το σχολείο, το στρατό, το γραφείο και ούτω καθεξής. Με σχέδια για ταξίδια επί χάρτου. Με χαμόγελα που δεν έσβησαν ούτε την επόμενη μέρα. Μια νύχτα που κανείς δεν ήθελε να τελειώσει. Τούτη η φιάλη μαζί με την ‘παρέα’ της υπήρξαν οι κατάλληλοι συνοδοιπόροι για την τρελή τρελή τετράδα μας.


ΠαραγωγόςLouis Latour
Ποικιλιακή ΣύνθεσηChardonnay 
ΠροέλευσηΒουργουνδία, Γαλλία
Vintage2014

Tasting Notes: Αχυροκίτρινο 100% Chardonnay από την περιοχή Côte de Beaune της Βουργουνδίας και συγκεκριμένα από το χωριό Chassagne-Montrachet. Μια κομψή μύτη μήλου και αχλαδιού που συνοδεύονται από καβουρντισμένα αμύγδαλα. Στο στόμα ροδάκινα, βανίλια και μέλι χορεύουν χέρι χέρι. Μεσαία και υπέροχα ισορροπημένη οξύτητα, πλούσιο και βουτυράτο σώμα, αριστοκρατικό και πολυτελές. Μια υπέροχη συμφωνία για τα ψάρια και τα θαλασσινά μας με έντονη επίγευση.

Wine Rating

🍷🍷🍷 Life Changing


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.