Ημέρα #254 Alvarinho Monção e Melgaço 2018 – Dona Paterna

Alvarinho Monção e Melgaço 2018 – Dona Paterna

Όταν βρίσκεσαι τελευταία μέρα στη Λισαβόνα και θέλεις να κάνεις μια οινική στάση πριν το αεροδρόμιο, δε δικαιούσαι να βρεις ένα διαμαντάκι; Ή δύο; Είμαστε καλά παιδιά και η τύχη (ή η παντοδύναμη μύτη μου) ήταν με το μέρος μας. Σε ένα wine bar στο -ήσυχο την ημέρα, φασαριόζικο τη νύχτα- Bairro Alto μπήκαμε και όντας οι μόνοι πελάτες είχαμε την αποκλειστική προσοχή και φροντίδα του υπεύθυνου, ο οποίος μετά βεβαιότητας δεν περίμενε θαμώνες εκείνη την ώρα. Αφού του εξηγήσαμε ότι είμαστε ήδη 10 μέρες και τριγυρίζουμε στη χώρα και το μόνο κρασί που δε μας κέρδισε ήταν το Alvarinho, μας πρότεινε -τι άλλο;- δυο Alvarinho προειδοποιώντας μας ότι θα μας αλλάξουν πλήρως τη γνώμη. Είχε δίκιο.


ΠαραγωγόςDona Paterna
Ποικιλιακή ΣύνθεσηAlvarinho
ΠροέλευσηMonção e Melgaço, Πορτογαλόα
Vintage2018

Tasting Notes:

Λεμονοκίτρινο χρώμα, 100% Alvarinho από τη βόρεια Πορτογαλία. Στη μύτη πρώτα πρώτα βγαίνουν κομψό μπουκέτο τα εσπεριδοειδή με προεξάρχον το λεμόνι. Στο στόμα υπερισχύει ξανά το λεμόνι αλλά με την αίσθηση της lemon curd, με πεπόνι και πράσινο μήλο να συνεχίζουν βασανιστικά. Υπέροχη οξύτητα, σε ένα γεμάτο, στρογγυλό και νόστιμο κρασί με μεσαία προς μακρά επίγευση.

Wine Rating

🍷I love it


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.