Ημέρα #255 Λημνιό 2019- Anatolikos Vineyards

Λημνιό 2019- Anatolikos Vineyards

Και φθάνεις μια ωραία πρωία του Αυγούστου στον βορειότερο παραθαλάσσιο αμπελώνα της χώρας, στα Άβδηρα της μακρινής Ξάνθης. Και βρίσκεται εκεί ο Σάκης Νικολαϊδης να σε προϋπαντήσει και να σε ξεναγήσει. Και είναι μια μέρα λαμπερή και ηλιόλουστη. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Ας πούμε μια δοκιμή όλων των κρασιών του κτήματος στην υπέροχη αυλή; Γίνονται τέτοια πράγματα; Να που γίνονται. Ένας φοβερός οικοδεσπότης, περήφανος για τα αποτελέσματα των κόπων του αδερφού του Μάριου και του ίδιου, μας γέμιζε τα ποτήρια με εξαιρετικά κρασιά και ιστορίες πολλές.

Τα υπόλοιπα στο αναλυτικό άρθρο για την επίσκεψή μας.


ΠαραγωγόςAnatolikos Vineyards
Ποικιλιακή ΣύνθεσηΛημνιό
ΠροέλευσηΆβδηρα, Ξάνθη
Vintage2019

Tasting Notes:

Ανοιχτόχρωμο ρουμπινί, 100% Λημνιό, η αρχαιότερη ποικιλία της Ελλάδας. Στη μύτη κόκκινα και μαύρα φρούτα εντυπωσιακά, με όμορφα πιπέρια και βοτανικότητα να ακολουθούν. Στο στόμα υπερτερεί το κεράσι και το βύσσινο αλλά συνοδεύονται από βανίλια, κανέλα και καπνό. Πολύπλοκο και κομψό, στρογγυλές τανίνες και βαρέλι που δεν πνίγει τα αρώματα, οξύτητα και έντονη μπαχαράτη επίγευση.

Wine Rating

🍷I love it


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.