Ημέρα #28 Miss De Bina 2021 – Jima Winery

Miss De Bina 2021 – Jima Winery

Είναι πάντα σπουδαία ευκαιρία να δοκιμάζεις ένα κρασί με το δημιουργό του. Πόσω μάλλον όταν ο άνθρωπος αυτός είναι ο Πάνος Τζίμας, ένα φοβερά ανοικτόμυαλος άνθρωπος και παθιασμένος οινοποιός με αμέριστη αγάπη στο κρασί αλλά και πίστη στα χώματα της πατρίδας του. Μετά από μια απαιτητική μέρα διδασκαλίας στο WSPC και υποχρεώσεων για εκείνον και βαριές μέρες στο γραφείο για εμάς συναντηθήκαμε Τετάρτη βράδυ στο Κουκάκι, στη γνωστή γιάφκα, να τα πούμε και να τα πιούμε δοκιμάζοντας κρασιά από όλον τον κόσμο. Κλείσιμο της βραδιάς με τη Miss De Bina, που παγώσαμε επί τούτου και επί τόπου και την πολύτιμη προσθήκη του Διονύση Βασιλειάδη ως τέταρτου μαζί μας στο τραπέζι για λίγη ακόμα κουβέντα επί παντός οινικού επιστητού.


ΠαραγωγόςJima Winery
Ποικιλιακή Σύνθεση100% Ντεμπίνα
ΠροέλευσηΆρτα
Vintage2021

Tasting Notes: Χρυσολεμονί, 100% Ντεμπίνα από την Άρτα. Στη μύτη βγαίνει αμέσως μια πράσινη δροσερή αίσθηση από lime και πράσινο μήλο και ακολουθεί βελούδινα μια ανθική νότα. Στο στόμα όμως το κρασί ανοίγει με αχλάδι, ζουμερό ροδάκινο, ανανά, λεμόνι και μια γλυκιά ιδέα μελιού. Μεσαίο σώμα, εξαιρετικά ισορροπημένη οξύτητα, πλούσιος βουτυράτος χαρακτήρας. Υπέροχη μεσαία προς μακρά επίγευση. Ο Πάνος Τζίμας δίνει μια πολυτελή διάσταση στη Ντεμπίνα. Αξίζει; Σίγουρα.

Wine Rating

🍷I love it


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.