Ημέρα #283 Schioppettino 2015 – Bressan

Schioppettino 2015 – Bressan

Υπάρχουν κάποια μαγαζιά, τα οποία από τη πρώτη στιγμή που τα αντικρίζεις, ξέρεις ότι θα μείνουν καρφωμένα στο μυαλό σου για πάντα. Θα ζητάς να περάσεις μια βόλτα ξανά και ξανά, για ένα ποτήρι έστω, ακόμα και αν είναι στο Μιλάνο Ένα τέτοιο στέκι είναι το Cantine Isola. Τα μαγαζιά όμως είναι οι άνθρωποι και εμείς είχαμε τη τύχη να μας εξυπηρετήσει ένας εξαιρετικός sommelier, όλες τις φορές που το επισκεφτήκαμε. Μας μέτρησε, μας ζύγισε, και αφού μας σέρβιρε πολλά κρυμμένα διαμάντια του ιταλικού αμπελώνα, διέκρινε την περιπετειώδη φύση μας. Τυφλή δοκιμή σε μια σχετικά άγνωστη ποικιλία. Η μύτη σοκαριστική. Λέμε πολλές φορές για πιπέρια και μπαχάρια αλλά το κρασί αυτό είναι σε άλλο επίπεδο. Σκέψου μαύρο πιπέρι. Φέρε το βάζο κοντά στη μύτη σου και πάρε μια βαθιά ανάσα. Καλώς ήρθες στον κόσμο του Schioppetino. Αν ποτέ ο δρόμος σε βγάλει στο Μιλάνο, πέρασε μια βόλτα από το Cantine Isola, ζήτησε τον Mike και άφησέ τον να σε καθοδηγήσει. Θα περιμένω με ανυπομονησία τη δική σου συναρπαστική ανακάλυψη.


ΠαραγωγόςBressan
Ποικιλιακή ΣύνθεσηSchioppettino 
ΠροέλευσηVeneto, Ιταλία
Vintage2015

Tasting Notes: Χρώμα βαθύ μωβ. Η μύτη, πιο αποτελεσματική από κάθε αποσυμφορητικό, γεμάτη με μια πρωτόγνωρη αίσθηση πιπεριού. Στο στόμα το φρούτο είναι φρέσκο και ζουμερό, οι τανίνες μαλακές και η οξύτητα υψηλή. Η επίγευση μέτρια, αλλά το άρωμα… Ατελείωτο.

Wine Rating

🍷I love it


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.