Ημέρα #282 Sauvignon Blanc 2016 – The Paring

Sauvignon Blanc 2016 – The Paring

Μια φοβερή παρέα, ψάρια και θαλασσινά στο Αφρόψαρο και ήμασταν ήδη έτοιμοι για μια αξέχαστη βραδιά. Η wine list του εστιατορίου έχει βάρος μεγατόνων, μας εντυπωσίασε για άλλη μια φορά αλλά μια πονηρή φιάλη από τη συλλογή μας βρήκε το δρόμο για το τραπέζι -ως τέταρτη στη σειρά των επιλογών μας- καθώς περίμενε μια ειδική περίσταση σαν κι αυτή για να ανοιχθεί. Οι φιάλες The Paring είναι τα νεαρά αδέλφια του οινοποιείου Jonata. Αν αγαπάς τα πολύπλοκα βαρελάτα λευκά, αυτό το αστραφτερό υπόδειγμα του Νέου Κόσμου θα σε ενθουσιάσει. Στάθηκε περήφανα δίπλα σε βαριά χαρτιά της Γαλλίας και έκλεισε το δείπνο μας με δύναμη από την Καλιφόρνια.


ΠαραγωγόςThe Paring
Ποικιλιακή Σύνθεση85% Sauvignon και 15% Semillon
ΠροέλευσηΚαλιφόρνια, ΗΠΑ
Vintage2016

Tasting Notes: Ανοιχτόχρωμο λεμονί, 85% Sauvignon και 15% Semillon από την κοιλάδα της Santa Ynez στην Καλιφόρνια. Η μύτη του είναι ο ορισμός του πάρτυ αρωμάτων, lime και λεμόνι, ροδάκινο, πράσινο μήλο, grapefruit και βανίλια. Στο στόμα τα ξινά εσπεριδοειδή γλυκαίνουν, βγαίνει το βουτυράτο brioche, ώριμο πεπόνι, αχλάδι και ανανάς. Πλούσιο σώμα και πληθωρική γεύση, προσεγμένη οξύτητα και μέτρια προς μακρά επίγευση.

Wine Rating

🍷I love it


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.