Ημέρα #288 Chardonnay 2020 – Jack Larkin

Chardonnay 2020 – Jack Larkin

‘Οταν βρίσκεσαι στην άλλη άκρη του κόσμου, σε ένα από τα πιο φημισμένα εστιατόρια του κόσμου -λέγε με και The French Laundry– με λίστα κρασιών σε μέγεθος τρίτομης εγκυκλοπαίδειας, ακούς προσεκτικά τις προτάσεις του sommelier. Ένας head sommelier τέτοιου βεληνεκούς το μόνο που επιθυμεί είναι να ευχαριστηθείς το εξαιρετικό menu degustation και να το συνδυάσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με κρασί ή κρασιά, τα οποία ταιριάζουν στο πορτοφόλι σου. Μετά το υπέροχο Modicum Blanc de Blancs Extra Brut με το οποίο ξεκινήσαμε το γεύμα μας, ήρθε ένα ακόμα καλιφορνέζικο Chardonnay για να μας (απο)δείξει ότι οι Αμερικανοί παίζουν πολύ δυνατή οινική μπάλα.


ΠαραγωγόςJack Larkin
Ποικιλιακή ΣύνθεσηChardonnay
ΠροέλευσηNapa, ΗΠΑ
Vintage2020

Tasting Notes: Ανοιχτόχρωμο χρυσαφένιο, 100% Chardonnay από την κοιλάδα της Napa στην Καλιφόρνια. Η εντυπωσιακή μύτη του χαρακτηρίζεται από το ώριμο αχλάδι, τη φλούδα του λεμονιού και μια λεπτή πιπεράτη νότα. Στο στόμα εκτός από το νόστιμο αχλάδι, έρχεται το πεπόνι, ένα μπουκέτο εσπεριδοειδών, λευκό πιπέρι, μέλι και διακριτική βανίλια από το βαρέλι. Σώμα γεμάτο, βουτυράτο και κομψό, ισορροπημένη οξύτητα και πολυτέλεια διαρκείας.

Wine Rating

🍷I love it


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.