Ημέρα #289 Οπούς ιβ’ 2004 – Κτήμα Χατζημιχάλη

Οπούς ιβ’ 2004 – Κτήμα Χατζημιχάλη

‘Μεγάλη στιγμή όταν συναντάς τα (οινικά) ινδάλματά σου’, είχε γράψει ο Μάκης όταν δοκιμάσαμε πρώτη φορά αυτή τη φιάλη πριν ένα χρόνο. Ήταν απολύτως περιεκτική του συναισθήματος και των δυο μας αυτή η φράση. Σήμερα, αφού πριν λίγες μέρες ήπιαμε τη δεύτερη και τελευταία φιάλη του 2004 της συλλογής μας, με την εκλεκτή παρέα του Γιώργου και της Ελένης στο σπίτι μας, μια Τρίτη βράδυ που βρέθηκαν στην Αθήνα, μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για ένα σπάνιο δείγμα κρασιού. Μια μοναδική περίπτωση. Μια φιάλη που δείχνει ανέπαφη από το χρόνο ενώ έχει περάσει τα 18 της χρόνια. Ένα κρασί που συνέτριψε θριαμβευτικά κάθε προσδοκία. Ένα μεγάλο κρασί από το κτήμα Χατζημιχάλη.


ΠαραγωγόςΚτήμα Χατζημιχάλη
Ποικιλιακή ΣύνθεσηCabernet Franc
ΠροέλευσηΑταλάντη
Vintage2004

Tasting Notes: Βαθύ ρουμπινί, 100% Cabernet Franc από την Αταλάντη. Η μύτη εντυπωσιακή, φουλ στα ζουμερά μαύρα φρούτα, με κομψή αίσθηση της βοτανικότητας και τη μπαχαρένια αίσθηση της βανίλιας και του καπνού. Στο σώμα κεράσια, βύσσινα και φραγκοστάφυλα στα καλύτερά τους, ανάλαφρο πιπέρι και μοσχοκάρυδο, σταφίδα, δέρμα σε αγαστή αρμονία. Πολύπλοκος μεταξωτός χαρακτήρας, μαλακές ολοστρόγγυλες τανίνες, μεσαίο σώμα και μεσαία οξύτητα. Νεανική δύναμη, πλούτος και ζωντάνια. Μακρά, βελούδινη, πικάντικη επίγευση.

Wine Rating

🍷🍷🍷 Life Changing


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.