Ημέρα #296  Λύχνος 2020 – Ντουράκης

 Λύχνος 2020 – Ντουράκης

Πόσο σημαντική είναι η οικογένειά μας… Έτσι και η οικογένεια Ντουράκη με αγάπη επέλεξε να τιμήσει τον παππού Ανδρέα Ντουράκη με το υπέροχο σκίτσο στη νέα ετικέτα του βιδιανού, καθώς εκείνος συνήθιζε να πηγαίνει με την παλιά παραδοσιακή λάμπα λαδιού, το λύχνο, στο σκοτεινό κελάρι να δει τα βαρελια του. Έτσι κι εγώ εκτιμώ τόσο τις πολύτιμες ώρες που περνώ με τους γονείς μου, ειδικά όταν μαζευόμαστε στο εξοχικό για ανάσες εξοχής και ανάβουν οι φωτιές για να ψήσουμε, να μιλήσουμε, να γελάσουμε θέλω μόνο αγαπημένα, νόστιμα κρασιά στο τραπέζι μας. Ο νέος Λύχνος είναι δική μας παράδοση και κοινή αδυναμία, δική μου και του μπαμπά μου. Ποτέ δε λείπει από τις στιγμές μας.


ΠαραγωγόςΝτουράκης
Ποικιλιακή ΣύνθεσηΒιδιανό
ΠροέλευσηΧανιά, Κρήτη
Vintage2020

Tasting Notes: Λεμονοκίτρινο, 100% Βιδιανό. Στη μύτη υπερισχύει το ροδάκινο και ακολουθεί το αχλάδι, ένα όμορφο ίχνος ανθικότητας και απαλή βανίλια. Στο στόμα εκρήγνυνται τα φρούτα, ροδάκινο και ανανάς με λεμόνι και μανταρίνι, αποξηραμένο βερίκοκο, χαμομήλι και μέλι. Γεμάτο πλούσιο και βουτυράτο σώμα, μέτρια οξύτητα, ορυκτότητα, αρωματική τροπική επίγευση.

Wine Rating

🍷I love it


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.