Ημέρα #301 Janus 2020 – Domaine de l’Ecu

Janus 2020 – Domaine de l’Ecu

Πριν λίγες μέρες είχα την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά τα δύο κορίτσια, με τα οποία γυμνάζομαι τα τελευταία δυο χρόνια. Πώς δεν είχαμε γνωριστεί; Yoga και pilates μέσω zoom ελέω Covid είναι η απάντηση. Φυσικά και πρότεινα να συναντηθούμε στο Ετερόκλητο. Εκείνες ευγενείς και γνωρίζοντας τη σχέση μου με το κρασί, μου επέτρεψαν να επιλέξω την πρώτη φιάλη. Συναποφασίσαμε λευκό και -γιατί όχι;- είπαμε να ταξιδέψουμε στη Γαλλία. Αισθάνθηκα τολμηρή διαλέγοντας μια άγνωστη σε μένα φιάλη και βγήκα νικήτρια. Εκείνο το γλυκό βράδυ, τέλος του Οκτώβρη ξεκίνησε υπέροχα.


ΠαραγωγόςDomaine de l’Ecu
Ποικιλιακή ΣύνθεσηChardonnay 
ΠροέλευσηΛίγηρας, Γαλλία
Vintage2020

Tasting Notes: Λεμονοκίτρινο, 100% Chardonnay από το Λίγηρα. Η μύτη εντυπωσιακή με εσπεριδοειδή, κυδώνι, μέλι και ζυμάρι. Στη συνέχεια στο στόμα κέρδισε το ξύσμα lime, ροδάκινο και βερίκοκο και λίγο πράσινο μήλο με τη γλύκα του μελιού να ολοκληρώνει την εξαιρετική παλέτα των φρούτων. Ένα κρασί βουτυράτο και βελούδινο, χωρίς να έχει περάσει βαρέλι, εξαιρετική ορυκτότητα, ισορροπημένη οξύτητα, καλοφτιαγμένο και στιβαρό. Νόστιμη μακρά επίγευση.

Wine Rating

🍷I love it


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.