Ημέρα #295 Perricone 2019 – Feudo Montoni

Perricone 2019 Feudo Montoni

Μια βραδιά στο λιμάνι, μια βραδιά στο Paleo. Τέσσερεις πολύ αγαπημένοι φίλοι στο γνωστό τραπέζι, ο ένας εκ των οποίων γιόρταζε τα προγενέθλια, καθώς μαζευτήκαμε ώστε η μέρα των γενεθλίων του να μπει όσο πιο όμορφα. Ο Γιάννης Καημενάκης, μαέστρος -ιδίως στα γαλλικά και ιταλικά κρασιά, που είναι το φόρτε του- πρότεινε και καθοδήγησε τη βραδιά μας. Όμως σε μια στιγμή που η περίφημη ερώτηση ‘και τι να διαλέξουμε τώρα;’ πλανήθηκε για δευτερόλεπτα πάνω από το εξαιρετικό πλατώ τυριών, ένα μικρό σικελικό διαβολάκι έδωσε την απάντηση. Και τι νόστιμη απάντηση ήταν αυτή. Perricone del Core ή το Perricone της καρδιάς (μας).


ΠαραγωγόςFeudo Montoni
Ποικιλιακή ΣύνθεσηPerricone
ΠροέλευσηΣικελία, Ιταλία
Vintage2019

Tasting Notes: Λαμπερό ρουμπινί, 100% Perricone από το Agrigento της Σικελίας. Η ένταση του κερασιού βγαίνει στη μύτη μαζί με μύρτιλλο, μια απαλή ανθικότητα σαν ανάλαφρη βιολέτα και μια πιπεράτη αίσθηση. Στη συνέχεια στο στόμα τα φρούτα συνοδεύονται από γλυκόριζα και μοσχοκάρυδο, σοκολάτα, δέρμα και καπνό και μια ιδέα ζωικότητας που του ταιριάζει. Ζουμερό σώμα, με ισορροπία και κομψότητα παρ’ όλες τις ζωηρές αλλά καλοδουλεμένες ταννίνες, μεσαία οξύτητα. Μεσαία προς μακρά επίγευση. Εξαιρετικό vfm.

Wine Rating

🍷I love it


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.