Ημέρα #31 – Alpha One

Κτήμα Άλφα – Alpha One 2014

Η πρώτη φορά που δοκιμάσαμε Alpha One ήταν της σοδειάς του 2008. Ήμασταν στο σπίτι της Μαρίας και του Γιάννη στη Θεσσαλονίκη. 100% Merlot το Α1 του 2008. Όπως ακριβώς το Α1 του 2014. Ιδανικά θα το ανοίγαμε σήμερα, που είναι τα γενέθλια του Γιάννη. Συγγνώμη φίλε. Η φιάλη καταναλώθηκε μέσα στις γιορτές με το κορίτσι μου. Ευτυχώς υπάρχει μια τελευταία αυτής της χρονιάς, που γράφει το όνομα σου.


ΠαραγωγόςΚτήμα Άλφα
Ποικιλιακή Σύνθεση100% Merlot
ΠροέλευσηΑμύνταιο
Vintage2014

Tasting Notes: Ένα κρασί με πολύπλοκα αρώματα μαύρων φρούτων και μακρά επίγευση. Οι τανίνες του είναι μαλακές και στρόγγυλες. Η οξύτητά του είναι ζωντανή και απόλυτα ισορροπημένη. Το σώμα του είναι γεμάτο και το αλκοόλ -αν και βρίσκεται στο 14,5%- δεν κάνει εμφανή την παρουσία του. Αποφύγετε τα λάθη μας και ανοίξτε τη φιάλη μία ώρα πριν την κατανάλωση. Ο αερισμός, ιδανικά σε καράφα, θα ωφελήσει το κρασί να ξεδιπλώσει τον χαρακτήρα του.

Wine Rating

🍷 I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε ετικέτα και κατά πόσο απολαύσαμε το κρασί τη στιγμή της δοκιμής.