Ημέρα #32 – Sancerre Le Paradis 2017

Domaine Vacheron - Sancerre Le Paradis 2017

Domaine Vacheron – Sancerre Le Paradis 2017

Ένα βράδυ βγήκαμε με τη Βάλια και τον Δημήτρη για φαγητό. Lol. Για κρασί βγήκαμε. Ευτυχώς που τα παιδιά επέλεξαν το Αφρόψαρο με το εξαιρετικό φαγητό ως τόπο συνάντησης ή ακολασίας. Υπήρξαν πολλές -πάρα πολλές- κορυφαίες ετικέτες στο τραπέζι μας, αλλά για εμένα αυτό το διαμάντι από τον Λίγηρα κερδίζει σχεδόν κάθε σύγκριση.


ΠαραγωγόςDomaine Vacheron
Ποικιλιακή Σύνθεση100% Sauvignon Blanc
ΠροέλευσηΛίγηρας, Γαλλία
Vintage2017

Tasting Notes: Απαλό κίτρινο χρώμα, κρυστάλινο και διαυγές. Στη μύτη κυριαρχεί το άρωμα εσπεριδοειδών, πεπονιού και πράσινου μήλου. Το σώμα είναι αρκετά γεμάτο ενώ η ισορροπημένη αλλά υψηλή οξύτητα και η αίσθηση ορυκτότητας είναι ίσως τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά του κρασιού. Έχει εντυπωσιακή επίγευση. Ένα βιοδυναμικό κρασί που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις όποια εικόνα – ή μάλλον μυρωδιά- έχεις για τα κρασιά αυτού του τύπου.

Wine Rating

🍷 🍷 Oh, Wow!


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε ετικέτα και κατά πόσο απολαύσαμε το κρασί τη στιγμή της δοκιμής.